Bruninho is de vierde nieuwkomer bij Cercle Brugge: “Een grote kans die ik absoluut wil waarmaken”

Bruno Gonçalves de Jesus of kortweg Bruninho is geboren in Sao Paolo. Hij is een 21-jarige aanvallende middenvelder die ook op de flank uit de voeten kan. De Braziliaan wordt geleend bij Red Bull Bragantino tot het einde van dit seizoen, met een aankoopoptie.

Hij is de vierde nieuwkomer bij Cercle dit seizoen. Eerder werd jeugdinternational Alama Bayo transfervrij weggehaald bij Seraing. Rechtsachter Ibrahim Diakité kwam definitief over van Stade Reims en middenvelder Lawrence Agyekum werd geleend bij Red Bull Salzburg. Bruninho (1m74), een Braziliaanse jeugdinternational kwam in totaal 57 keer in actie voor het eerste elftal van Bragantino. Daarin was hij goed voor negen doelpunten en vier assists. “Het is een kinderdroom van mij om in Europa te voetballen. Ik wil deze kans ook met beide handen grijpen. Ik wil het team helpen met alles wat ik kan. Dit is een grote kans en die wil ik absoluut waarmaken.”

Dribbelwonder

Bij Cercle zijn ze alvast verheugd om een speler met de kwaliteiten van Bruninho aan de kern toe te voegen. “Hij zal voor groen-zwart vooral belangrijk zijn om tussen de lijnen te spelen en om op de kleine ruimtes de juiste oplossingen te vinden”, aldus technisch directeur Rembert Vromant.

Bruninho, die beschouwd wordt als een dribbelwonder, vindt bij Cercle met het rugnummer 30 zijn landgenoten Warleson, Felipe Augusto en ook Erick Nunes terug. Die laatste is tevens op uitleenbeurt tot eind dit seizoen. (ACR)

The post Bruninho is de vierde nieuwkomer bij Cercle Brugge: “Een grote kans die ik absoluut wil waarmaken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Harry schakelt adviseurs in om terugkeer naar koningshuis te realiseren: “William lacht hartelijk met dat plan”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen

Van de 25 kandidaten waarmee Team 8600 op 13 oktober naar de Diksmuidse kiezer trekt, zitten negen nieuwelingen. Dat blijkt uit de lijst die dinsdag werd voorgesteld in de IJzerboomgaard in Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon trekt de lijst. De jongste kandidaat is 19.
The post Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na heisa rond Poetin in Mongolië: Russische ex-president Medvedev waarschuwt rechters Strafhof voor moordaanslag

De Russische ex-president Dmitri Medvedev (58) heeft andermaal gedaan waar hij goed in is: dreigende taal spreken. In een reactie op de commotie rond het bezoek van huidig president Vladimir Poetin (71) aan Mongolië, waarschuwt Medvedev de rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag voor een mogelijke moordaanslag. “Hun leven zal niet meer waard zijn dan dat stomme

Lees meer »