InnovOcean Campus in Oostende eerste kantoorgebouw met label voor uitstekende toegankelijkheid

Voor het eerst reikt het Vlaams Expertisecentum voor Toegankelijkheid Inter, het label ‘A++ uitstekend toegankelijk gebouw’ uit aan de InnovOcean Campus aan de Jacobsenstraat 1 in Oostende. De campus biedt veel gebruikerscomfort voor bezoekers, medewerkers, klanten, … met en zonder beperking.

De InnovOcean Campus is de Vlaamse kennishub voor vernieuwend marien onderzoek en is de thuisbasis voor onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de visserij-afdeling van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO).

Zonder drempels

De InnovOcean Campus is volledig toegankelijk. Dus ook voor rolstoelgebruikers, slechthorenden en -zienden, mensen met autisme die zonder hulp van anderen het gebouw vlot kan gebruiken. Deze integrale toegankelijkheid komt tot uiting in de buitenomgeving, in het architecturaal ontwerp en in de afwerking. “Alle gebruikers moeten zich welkom en goed voelen in het gebouw, los van specifieke behoeften”, aldus Wendy Metten, algemeen directeur van Inter.

Prikkelarme werkplekken

Zo is de campus vlot bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto en hebben de toegangspaden geen trappen of andere drempels. De inkom heeft geen draaideur, maar automatische schuifdeuren. Voor blinde mensen is er een tactiele toeleiding op de vloer tot aan het onthaal. Rolstoelgebruikers kunnen vlot de onthaalbalie bereiken. De lift is uitgerust met spraakfunctie en braille. In de auditoria is een ringleiding voorzien als gehoorondersteuning, voor de kleinere zalen kan een geluidsversterking ontleend worden aan de balie. De werkplekken zijn volledig toegankelijk en ergonomisch ingericht, afgescheiden van de koffiehoek en informele ruimten. Wie daar nood aan heeft, kan zich terugtrekken in de prikkelarme afgesloten werkplekken. Elke verdieping heeft een rolstoeltoegankelijk toilet.

Internationale uitstraling

Jan Mees, algemeen directeur bij VLIZ: “De InnovOcean Campus is een kenniscentrum met internationale uitstraling. Hier ontmoeten mensen elkaar en werken samen aan wetenschappelijk onderzoek over de zee en de visserijsector. Jaarlijks organiseren we hier een groot aantal vergaderingen en congressen. Regelmatig krijgen we Europese en internationale groepen over de vloer en dit in de meest comfortabele omstandigheden. De vlotte toegang van het gebouw straalt af op ons internationaal imago.”

The post InnovOcean Campus in Oostende eerste kantoorgebouw met label voor uitstekende toegankelijkheid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

De eerste levering van vaccins tegen mpox wordt donderdag verwacht in de Democratische Republiek Congo. Het land dat momenteel het meest is getroffen door het virus zou dan bijna 100.000 doses krijgen. Dat meldt de directeur van het agentschap voor volksgezondheid (Africa CDC) van de Afrikaanse Unie woensdag.

Lees meer »

Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden”

Naar jaarlijkse traditie kende het Beernemse gemeentebestuur opnieuw het label van ‘Beernems streekproduct’ toe aan lokale handelaars. Tien erkende producten mogen het label twee jaar lang gebruiken.
The post Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Wie zijn ‘Poepie’ en ‘Muis’, het ambulancierskoppel uit de nieuwe VRT-docureeks? “Terwijl we wachten, bespreken we of we ’s avonds videekes eten”

Ze noemen elkaar ‘Poepie’ en ‘Muis’. Zo kent het hele ambulancierswereldje hen en binnenkort ook heel Vlaanderen, want ze zijn het opvallendste stel collega’s uit de nieuwe VRT1-reeks ‘112 Hulp is onderweg’. Silke (29) en Julian (30) werden op de dienst spoedgevallen weerloos getroffen door een coup de foudre, trouwden én rijden elke dag samen uit met de ambulance. “Onderweg

Lees meer »

“Urenlang afgemat en uitgescholden en ze kreeg bierdouche over zich”: zo beleefde prinses Amalia haar studentendoop

Haar grote droom is in vervulling gegaan. De Nederlandse kroonprinses Amalia (20) is officieel lid geworden van het Amsterdamsch Studenten Corps, de grootste studentenclub van het land. Om er écht bij te horen, moest de oudste dochter van Willem-Alexander (57) en Máxima (53) een studentendoop ondergaan. En volgens ‘Story NL’ had haar ‘koninklijke status’ daar geen enkele waarde. “Amalia zal

Lees meer »