Treinreizigers minder tevreden over dienstverlening NMBS

In 2023 waren treinreizigers een tikkeltje minder tevreden over de dienstverlening van de NMBS dan het jaar ervoor. Dat staat te lezen in het activiteitenrapport dat te vinden is op de website van de spoorwegmaatschappij. 

Meer krantenkoppen in België

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden: Netanyahu doet onvoldoende om deal rond te krijgen – Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten wegens algemene staking

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »

Gidsenkring Ieper-Poperinge viert zestigste verjaardag: “Meertaligheid is een troef”

In 1964 scheurden enkele jonge veulens zich af van de Brugse Gidsenbond en vormden Gidsenkring Ieper-Poperinge. Zestig jaar later telt de vzw een 70-tal gidsen die jaarlijks meer dan 1.000 gidsbeurten verzorgen. Om dat jubileum te vieren was de Gidsenkring gastheer voor de vergadering van de Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen én organiseert ze op 28 en 29 september gratis Gidsendagen

Lees meer »

Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

De kinderen in het kleuter- en lager onderwijs vatten het nieuwe schooljaar in de Zevekootse Driespan aan. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, dankzij een mooie caravan op de speelplaats van de basisschool. De caravan werd ingehuldigd volgens het motto ‘in mijn caravan, ben ik superman’, jawel, naar een liedje van Will Tura.
The post Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

Lees meer »

“Verdomme, ik doe het”: Jennifer Lopez draagt gewaagde outfit naar première van film van ex-man Ben Affleck

Jennifer Lopez (55) trok vrijdagavond alle aandacht naar zich toe tijdens de première van ‘Unstoppable’ in Toronto. Op de rode loper verscheen ze in een gedurfde jurk die weinig aan de verbeelding overliet. Toch was ze bijna niet het stralende middelpunt geweest, want ze overwoog een andere outfit. “Er was veel discussie over of ik de jurk wel of niet

Lees meer »

VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers

VV Emelgem-Kachtem uit derde provinciale C zag enkele sterkhouders vertrekken of stoppen en ging op zoek naar nieuwe spelers om het seizoen aan te vangen. T1 Geoffrey Barre is tevreden met de nieuwe spelers en de uitstekende voorbereiding.
The post VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roken sinds start schooljaar verboden in Oostendse schoolomgevingen

Twee jaar geleden ondertekende de stad Oostende het charter Generatie Rookvrij. Sinds de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar 2024-2025 wil de stad ook de schoolomgevingen rookvrij houden. 21 scholen stapten ondertussen al mee in het project van de stad. Dit najaar wil de stad de andere scholen mee krijgen op de kar.
The post Roken sinds start schooljaar

Lees meer »