Sharon (30) en Jonathan (32) heropenen brasserie aan Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist

De brasserie van Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist heeft opnieuw uitbaters. De zaak stond ruim een jaar leeg, maar nu gaan Sharon Vlaeminck (30) en Jonathan De Bel (32) de uitdaging aan. “We zien hier zéker potentieel. We mikken veel ruimer dan enkel bezoekers van het zwembad”, zegt het koppel.

Voor bezoekers van het zwembad Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist is dit nieuws ongetwijfeld een opluchting. Ruim een jaar lang konden ze voor of na een zwempartij niet meer terecht in de bovengelegen brasserie. Daar is sinds begin deze maand verandering in gekomen. Sharon Vlaeminck (30) en Jonathan De Bel (32) staan er sinds 1 juli aan het roer. “Het is eigenlijk relatief snel gegaan eenmaal we wisten dat er nieuwe uitbaters werden gezocht. Het plan is om élke bezoeker goed in de watten te leggen”, glimlacht Sharon.

Een gebrek aan ervaring heeft het koppel alvast niet. Sharon werkte al in diverse horecazaken en zal in de brasserie de zaal voor haar rekening nemen. Jonathan staat aan het fornuis. Hij behaalde in Ter Groene Poorte zijn diploma van kok en deed ondertussen heel wat ervaring op in verschillende restaurants. “We zijn deels gebonden aan een vaste kaart, maar het is zeker de bedoeling dat we in de brasserie ook onze eigen accenten leggen”, zegt Jonathan. “Zo serveren we diverse tapas zodat de mensen op elk moment van de dag hier gezellig kunnen vertoeven.”

Niet-zwemmers

“Het is dan ook de bedoeling dat we ook een publiek aantrekken dat niet komt zwemmen”, pikt Sharon in. “Iedereen is hier welkom. Natuurlijk vormen de bezoekers van het zwembad een belangrijk doelpubliek, maar we zien zeker nog meer potentieel dan dat alleen.”

In samenwerking met Foodmaker & Sportoase gaat Brasserie Sportoase voor een volledig nieuw concept. Op het zonnige terras met een panoramisch zicht op het Duinenwatermeer – volgens het koppel een van de mooiste uitzichten van een terras in de kustgemeente – kun je genieten van frisdranken, cocktails, een getapt biertje en sprankelende cava. Al dan niet gecombineerd met tapas of andere hapjes. “We serveren ook Braziliaanse koffie met voor de zoetebekjes American pancakes, traditionele Vlaamse pannenkoeken en zelfgebakken muffins van het huis. Ook voor de grote honger zijn er uitgebreide gerechten die variëren van zuiderse tot westerse keuken”, zegt Sharon. (MM)

The post Sharon (30) en Jonathan (32) heropenen brasserie aan Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Evenepoel en Alaphilippe in dienst, toptalent maakt het fraai af: kijk hier naar de hoogtepunten van rit 1 van de Tour of Britain

Zin om de hoogtepunten van de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië te herbekijken? Dat kan op deze pagina! Kijk hieronder als HLN-abonnee naar de sleutelmomenten van rit 1, waarin tweevoudig olympisch kampioen Remco Evenepoel zijn terugkeer in competitie vierde na de Spelen. En onze landgenoot liet zich ook meteen gelden, onder meer in dienst van ploegmakker Paul Magnier. De

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »

Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk

De beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk is op de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier maanden voor flessentrekkerij. In Kortrijk en Gent bleven er onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent achter.
The post Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

De Barkentijn, de plek die hele generaties de zee liet ontdekken, viert 100ste verjaardag: “Met renovatie en nieuwbouw kan het nog jaren mee”

De Barkentijn viert dit weekend zijn honderdste verjaardag. De villa op de dijk van Nieuwpoort zorgt er al decennia voor dat kinderen, families en gepensioneerden – waarvan velen het financieel lastig hebben – een unieke vakantie beleven. Wij blikken terug én vooruit met de voormalige en de huidige directeur: Jo Rousseau en Nicolas Vermote.
The post De Barkentijn, de

Lees meer »

Ook met zijn eigen keu gaat Brecel meteen onderuit: ex-wereldkampioen uitgeschakeld door Chinees Pang Junxu op Snooker Masters in Saudi-Arabië

Luca Brecel (WS-6) heeft zich dinsdag in Riyadh niet voor de achtste finales van het Saudi Arabia Snooker Masters kunnen plaatsen. In de eerste ronde moest de 29-jarige Limburger met 5-2 het onderspit delven voor de Chinees Pang Junxu (WS-28). En dat met z’n eigen keu, nadat die in allerijl nog werd overgevlogen vanuit Rome waar die oorspronkelijk was achtergebleven.

Lees meer »

KIJK LIVE. Derde keer, goede keer voor bedrijvige Evenepoel? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Meteen al dode in eerste week? En verdwijnt Marianne achter de tralies? Dit mag je verwachten van nieuwe seizoen van ‘Thuis’

Verdwijnt Marianne uit ‘Thuis’ omdat ze naar de gevangenis moet? Wie is de mysterieuze schutter in het gerechtsgebouw en wie raakte er gewond? En gaat Tamara eindelijk op zoek naar haar ontvoerde kinderen? Die hamvragen worden maandag bij de start van het 30ste seizoen opgelost. De VRT 1-soap belooft een dramatische start, want deze week valt er al zeker één

Lees meer »