Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie

In de Groene Dreve aan de Stationsstraat in Ardooie komt er weer een driedaagse vedettenparade. Er is eveneens een sportief luikje. De organisatie van deze drie dagen ambiance is in handen van uitbater Johan Laridon van de Groene Dreve en zijn team van medewerkers.

“Met de Dreve Feesten, die we gratis aanbieden, tonen we onze respect aan de bevolking. Heel wat mensen gaven ons na de brand in de Mgr. Roelensstraat de veerkracht om opnieuw van start te gaan met een horecazaak. De afwezigheid van Christof blijft een leemte. De geslaagde Dreve Feesten van de afgelopen jaren waren een eerbetoon aan mijn partner”, zegt Johan.

Programma

Lisa Leman en Angelo Martinez zijn de hitmakers op vrijdag. Het optreden van Miss Zarina met de gekende travestietenshow zal opnieuw niet ontbreken.

Op zaterdag is er een vleugje sport, want hier wordt het eerste kampioenentornooi van Ardooie Cornhole georganiseerd. “Het is een plezierig sportief moment waarbij geen grote inspanningen worden vereist. Enkel wat behendigheid in het werpen naar gaten in een bord is de kunst van Cornhole. We beginnen eraan om 13 uur en je kan deelnemen tot 17 uur. De inleg bedraagt twee euro. Wie de hoogste score haalt, mag zich kampioen van Ardooie noemen in deze sport, die overwaaide uit de VS.”

Vanaf 18.30 uur is er dan de afterparty, met niets anders dan populaire hits die gebracht worden door Lindsy V, Sabine, onze eigen Nico Debuck en Ive Rénaarts.

Op zondag is er in de Groene Dreve dan de derde zondagnamiddagmatinée. Het is een dansfestijn waarbij je koffie en taart krijgt en een consummatie voor amper tien euro. Er zijn optredens van Nico Debuck, Rita Cordy en Nicky Martinez. Goe Beezig zorgt dan weer voor een Ardooise inbreng.

Gedurende het ganse weekend zijn er hamburgers en braadworsten te verkrijgen. Op zondagmiddag is er kip aan het spit. (JM)

De editie van 2024 vindt plaats op vrijdag 12 juli, zaterdag 13 juli en op zondag 14 juli. De place to be is zoals elk jaar de Groene Dreve.

The post Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

‘Goe Begonnen’ voorziet voedzame maaltijden voor Basisschool Sint-Jozef: “Er komen vaak kindjes toe met honger”

Brooddoosnodig, een initiatief van Enchanté vzw, trekt tijdens de Goe Begonnen-campagneweek van 2 tot en met 6 september langs 11 steden, waaronder Kortrijk, om het belang van voedzame maaltijden voor élke leerling in de kijker te zetten. Met de steun van Panos en Lidl én de helpende handen van financieel adviesbureau Strategica aten de leerlingen van Basisschool Sint-Jozef deze middag

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

Harelbeke is klaar voor volksfeest tijdens Stadsfestival: “Iedereen vindt er zijn gading”

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september vindt het Stadsfestival Harelbeke plaats, in de volksmond nog altijd bekend als Harelbeke Kermis. Het Stadsfestival Harelbeke wordt opnieuw een feestweekend zoals we het kennen: tientallen activiteiten en optredens op veel verscheidene plaatsen met hapjes en drankjes op terrasjes langs het braderieparcours. En net als vorig jaar mag er sterke drank

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »