Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit”

Op het dorpsplein van Schuiferskapelle is met ‘Interieurvondsten Twee’ sinds eind vorige week een pop-up interieurwinkel te vinden. Het gaat om een project van Lisa Grymonprez en haar moeder Sabine Callewaert. Het duo focust op upcycling, decoratie en tweedehandsspulletjes.

Het gaat om de eerste echte pop-up in het pand Van Maele. De voormalige elektrozaak in het hart van het dorp werd in 2022 aangekocht door de stad Tielt, onder meer met het oog op dit soort pop-up initiatieven. “Nog voor het gebouw eigendom werd van de stad, hadden we eigenlijk al navraag gedaan bij de vorige eigenaar”, vertelt Lisa (35). Ze werkt als leerkracht Nederlands en woont al tien jaar in Schuiferskapelle. “Toen hadden we geen toestemming om iets te ondernemen in het leegstaande pand. Toen het in handen van de stad kwam, hebben we ons plan opnieuw opgepikt.”

In de winkel vind je potjes, kaarsen en decoratiespulletjes, maar ook meubelstukken en kunstwerken. Een deel van het aanbod is tweedehands, maar er zijn ook veel nieuwe stukken van kunstenaars en vakmannen te vinden. “Mijn moeder houdt er enorm van om in winkels of rommelmarktjes leuke interieurspulletjes uit te zoeken. Het is voor alle duidelijkheid niet zo dat we elk weekend rommelmarkten gaan afschuimen, maar het is gaandeweg wel een passie van haar geworden”, gaat Lisa verder. “En die passie wilden we graag samen delen met Schuiferskapelle.”

Platform bieden

De naam Twee verwijst overigens naar de combinatie van nieuw en tweedehands. Sommige meubelstukken en kunstwerken zijn best duur, maar het is Lisa en Sabine zeker niet om winst te doen. “We willen hier vooral een platform bieden voor creativiteit. Makers die zelfs spullen hebben die passen bij ons aanbod mogen trouwens zeker ook binnenspringen. Anderzijds merken we ook dat Schuiferskapelle sterkt leeft de voorbije jaren en daar willen we graag een steentje aan bijdragen. We zijn ook van plan om enkele workshops te organiseren. Zo hebben we op 11 augustus een eerste workshop veldbloemschikken gepland. En komende zondag, met de koers in Schuiferskapelle, kunnen wielertoeristen hier hun truitjes komen personaliseren.” (SV)

De pop-up is tot en met 8 september iedere vrijdag, zaterdag en zondag open van 11 uur tot 18 uur.

The post Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »

Dienstverlening van start in het nieuwe stadhuis van Roeselare, je kan er ook opnieuw trouwen

Op woensdag 4 september opende Roeselare de deuren van de Grote Markt 1. Nu de verhuizing achter de rug is, staan de stadsmedewerkers en het beleid klaar om de Roeselarenaars te ontvangen in het nieuwe stadhuis. De dienstverlening zit niet alleen in een gloednieuw gebouw. Roeselare nam de dienstverlening ook onder de loep en voerde enkele nieuwigheden in, zodat de

Lees meer »

Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden

Het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden. Zo onderstreept Musea Brugge dat echt iedereen zich welkom moet voelen. In de mate van het mogelijke, want in historische gebouwen doe je niet wat je wilt.
The post Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor de rest van haar leven afhankelijk van intensieve zorg”: gruwelijke details komen naar boven tijdens proces over mishandeld pleegmeisje (10)

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

Politieverhoren over incident-Joost Klein op Songfestival gelekt: “Cameravrouw eiste 600 euro schadevergoeding”

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’, die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein werd door het incident uit de finale geweerd. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen

Lees meer »

Oegandese marathonloopster overleden nadat ze door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken werd

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen, die ze opliep bij een geval van extreem partnergeweld. Dat maakte Donald Rukare, de voorzitter van het Oegandees Olympisch Comité, donderdag bekend. De 33-jarige Cheptegei, die vorige maand nog 44e eindigde in de olympische marathon, werd door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: politie denkt dat schutter aanslag wilde plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »