Eline start bloemenplukweide in Beernem: “Ik ben een bezige bij”

Een van de weilanden in Smallemate in Beernem staat sinds enkele weken bomvol kleurrijke bloemen. Eline Vanneste (36) heeft er een bloemenplukweide aangelegd. Iedereen die dat wil, kan er bloemen zelf afknippen en zelfstandig afrekenen. “En dat op de weide waar mijn grootvader ooit mais kweekte”, vertelt Eline.

Naast haar werk als zorgcoördinator van vbs De Zonnebloem in Beernem heeft Eline Vanneste sinds enkele weken een eigen bloemenplukweide. “Dat idee groeide al een aantal jaar. Ik heb altijd al een moestuin gehad en plantte daar vorig jaar ook meer bloemen in. Daar startte het mee, maar nu is het een uit de hand gelopen hobby. Zulke pluktuinen groeien ook in populariteit, waarna ik het idee kreeg om er zelf ook een te starten.”

“Ik ging op zoek naar een weiland dichtbij huis, zodat ik er regelmatig heen kan zonder lange verplaatsing. Via via vond ik iemand met een wei die ongebruikt was”, vertelt Vanneste.

Ruim aanbod

Samen met een aantal anderen strooide ze een hele container compost uit over de weide om de grond er extra vruchtbaar te maken. “Thuis zaaide ik alle bloemen zaadje per zaadje in kleine potjes. Nadien verplanten we ze hier op de weide. Ondertussen hebben we een ruim aanbod aan kleurrijke planten, dahlia’s, zonnebloemen en reukerwten. Het openingsweekend was alvast een succes, want er is al veel weg. Ik heb geluk met het weer, want door de overvloedige regen groeit alles vlot. Alleen hebben we meer zon nodig, zodat alles mooi bloeit”, zegt ze.

Vertrouwen

Het principe van Bloeiline is eenvoudig. Je kan op het terrein rondwandelen en bloemen afknippen met de scharen die in het hokje op de wei klaarliggen. Per steel betaal je 0,75 euro, oftewel 15 euro voor 20 stelen. “Ik probeer ook geregeld wat boeketjes zelf te maken, die kunnen mensen dan gewoon in z’n geheel kopen”, vervolgt Vanneste. “Betalen doe je ook zelf in het hokje, dat kan contant, met overschrijving of via payconiq. We rekenen op het vertrouwen van de mensen die langskomen. Onze buurvrouw houdt een oogje in het zeil en we wonen hier ook niet ver van, ik kom meer dan dagelijks langs.”

Opvallend is ook dat het weiland niet onbekend is voor de familie Vanneste. “Toen ik mijn grootvader vertelde waar ik mee zou starten, was hij erg nieuwsgierig naar de locatie van het weiland. Uiteindelijk bleek dat, zonder ik het wist, hij dit exact stuk weiland nog gebruikt had om mais en gras op te kweken. Hoe toevallig!”

(AVH)

Meer info via de Instagrampagina @_Bloeiline_

The post Eline start bloemenplukweide in Beernem: “Ik ben een bezige bij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maak kennis met Roxy Dekker, het hitfenomeen dat al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Ruiselede brengt hulde aan Poolse bevrijders: “We zijn ze nooit vergeten”

Zaterdag 7 september brachten het gemeentebestuur, de Nationale Strijdersbond België (NSB), de Heemkring Ruiselede en talloze Poolse afgevaardigden hulde aan de gesneuvelde soldaten van de 1ste Poolse Pantserdivisie, die Ruiselede op 8 september 1944 bevrijdde. Speciale gasten waren Joanna Wielgat, dochter van de Poolse luitenant Marian Plichta, Karolina Maczek, kleindochter van generaal Maczek en Astrid Christiaens, kleindochter van Edmond Mauws,

Lees meer »

Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie

Op de Transfosite werd de 16de editie van Kunstzomer Leiestreek officieel geopend. Nog tot eind september kunnen bezoekers gratis genieten van kunst op 17 unieke locaties verspreid over evenveel steden en gemeenten in de Leiestreek.
The post Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »

Brandweer moet migrant bevrijden die klem raakt tussen rijdende vrachtwagen in Veurne: “Hij heeft veel geluk gehad”

De hulpdiensten moesten donderdagochtend vroeg uitrukken om een man te bevrijden die geklemd zat tussen de cabine en trailer van een vrachtwagen in Veurne. Het was een passant die de man geklemd zag zitten tussen de rijdende vrachtwagen. “Het gaat om een transmigrant, maar we konden hem nog niet identificeren. Hij heeft veel geluk gehad”, zegt korpschef Peter Billiouw van

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

Gezondheidsproblemen houden Cathy en Stefaan niet tegen: nieuwe tocht van 4.000 km in 30 jaar oude ‘rammelbak’

Stefaan Van Craeynest (52) en Cathy Van Elslander (53) vertrokken vorig weekend voor de vijfde keer op ‘Rammelbakken Reis’. Ditmaal brengt de roadtrip hen tot in Kroatië en Slovenië: goed voor straks weer meer dan vierduizend kilometer op de teller, terwijl het überhaupt al een wonder mag heten dat ze ook dit jaar weer aan de start kwamen. “We zijn

Lees meer »

Opsporingsonderzoek naar wangedrag bij vierde geniebataljon Amay beëindigd

Het opsporingsonderzoek binnen het vierde geniebataljon in Amay is afgesloten. Dat heeft het parket van Luik dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek van de federale politie onder leiding van de procureur des Konings van Luik moest problematische handelingen en gedrag binnen het bataljon onderzoeken. Die afdeling van het leger kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na klachten over wangedrag.

Lees meer »