Hulde aan kaartkampioenen Duinenkaarters in Bredene

De Duinenkaarters brachten in hun lokaal brasserie Moeder Lambik hulde aan de kampioenen van het seizoen 2023-24.

“Na een ongemeen spannende strijd werd Linda Van Slambrouck al voor de tweede keer tot algemeen kampioen uitgeroepen met 207 punten. Bij de heren werd Sven Delvaux kampioen met 201 punten”, aldus voorzitter Daniël Spillier.

Beide kersverse kampioenen werden in de bloemetjes gezet en ontvingen een trofee uit handen van schepen Kelly Spillier, dochter van de voorzitter. “De talrijke aanwezigen waren vol lof over het lekkere eten en de feestelijke muziek, verzorgd door René Scohy, een gewezen bandlid van Paul Severs.”

Het jaarlijkse kampioenenfeest werd afgesloten met – jawel – een kaarting waarvoor de prijzen geschonken werden door de uitbaters van Moeder Lambik. “Ook onze deelnemers aan het Belgisch kampioenschap manillen van afgelopen mei in De Haan werden nog op een presentje, een grote groepsfoto, getrakteerd als herinnering aan hun straffe prestaties. We namen dit jaar met vier teams deel met een tweede plaats, vierde plaats (allemaal debutanten) en een negende plaats (onze damesploeg) als resultaat. Een werkelijk fantastisch succes en meer dan voldoende reden om op de ingeslagen weg verder te gaan met onze Duinenkaarters.”

Op 22 juni trok de Bredense kaartersclub met 6 kaarters ook naar het open kampioenschap voor duo’s in Roeselare. Ook daar scoorden ze opnieuw zeer goed. Daniel Spillier en André Van Billemont haalden de kwartfinale, J.-P. De Brouwer en Ronny Mestdagh de grote finale en Rudy De Smedt en Rita Van Belle de achtste finales op 62 duo’s.

“Op donderdag 12 september starten we het nieuwe en zevende seizoen”, besluit de voorzitter.

(MM)

Alle info over de club kan je vinden op www.duinenkaarters-bredene.be of via [email protected].

The post Hulde aan kaartkampioenen Duinenkaarters in Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen

Van de 25 kandidaten waarmee Team 8600 op 13 oktober naar de Diksmuidse kiezer trekt, zitten negen nieuwelingen. Dat blijkt uit de lijst die dinsdag werd voorgesteld in de IJzerboomgaard in Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon trekt de lijst. De jongste kandidaat is 19.
The post Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »

Twee leerlingen en twee leerkrachten doodgeschoten op school in VS: verdachte is 14-jarige scholier die al eens werd verhoord wegens dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter werd opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al eens verhoord door de politie omdat hij via internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school. De verdachte ontkende echter

Lees meer »

Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde

In woonzorgcentrum Ter Linde is Irène Decuypere 102 jaar geworden. Dit werd gevierd met de familie, bewoners en een bezoek van het gemeentebestuur.
The post Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kreeg al eens een bierblikje naar mijn hoofd”: Stad Oostende controleert voor een laatste keer deze zomer sluikstorters op het strand

In de zomermaanden voerden gemeentelijke vaststellers, gemeenschapswachten en de lokale politie zes acties uit op het achterlaten van afval en sluikstorten in Oostende. Zeker sinds de immense afvalberg die op 12 augustus op het strand achterbleef, zijn ze extra alert. Nu de zomer op zijn einde loopt, trokken enkele medewerkers van OVAM en gemeentelijke vaststellers van Stad Oostende nog een

Lees meer »

Politie klist verdachten in zaak rond mensensmokkel: “Agenten merkten bootje met mensen op en vonden grote hoeveelheid cash”

Een team van politiezone Westkust kon afgelopen donderdag vier verdachten van mensensmokkel klissen in De Panne. De wagen waarin het viertal zat, kon worden gelinkt aan eerdere feiten van mensensmokkel via zogenaamde small boats. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer. “Hun aanhouding werd bevestigd”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.
The post Politie klist verdachten in

Lees meer »

Cédric Cherain wint 64ste Omloop van Vlaanderen

De tweede seizoenshelft van het Belgisch kampioenschap rally is dit weekend op gang geschoten met de Omloop van Vlaanderen. Cédric Cherain was de enige van de titelkandidaten die foutloos bleef en zo verdiend de rally won. Daarmee ligt de titelstrijd weer open en wordt het wachten tot de laatste rally van het seizoen om te weten wie dit jaar kampioen

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »