Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.

Met een waar verrassingsfeest in de tuin werd het diamanten paar stevig verrast. Ann Vandaele en haar man Guy Goudesone stelden alles in het werk om er een onvergetelijke namiddag van te maken. In hun tuin in de Kneukelstraat nodigden ze neven, nichten en vrienden van het paar uit voor een waar verrassingsfeest. “Fernand en Christiane wisten helemaal van niks. Ze gingen ervan uit dat we met ons vieren ergens zouden gaan eten op restaurant”, vertelt schoonzoon Guy Goudesone.

Hij haalde Christiane en Fernand om 11 uur op met een koets voor een ritje door Oedelem. Bij aankomst in de Kneukelstraat werden ze verrast door alle gasten, nadien konden ze genieten van een barbecue. “Ze reageerden heel erg verrast en genoten enorm van het gezelschap. Op hun leeftijd zijn verplaatsingen niet meer zo evident en een deel van hun familie woont in Oost-Vlaanderen. Daarom zien ze elkaar niet zo frequent. Dat ze hun jubileum konden vieren met de hele familie, deed hen duidelijk veel deugd”, vertelt Goudesone.

Fernand Vandaele won ooit nog een Gouden Beertje en was 35 jarenlang schoolmeester in Beernem. Christiane werkte altijd als boekhoudster. “Mijn schoonvader zette zich enorm in voor de begeleiding van sport op school. De gemeente heeft hem daar met het Gouden Beertje ook uitvoerig voor bedankt”, aldus de schoonzoon.

Nog erg actief

Het koppel is ondanks hun leeftijd nog vrij actief. Ze gaan regelmatig fietsen en wandelen en genieten ook nog van kleine tripjes in het binnenland of zelfs Spanje. “Ze stippelen hier en daar nog wandelingen en tochten uit voor diverse verenigingen. Ze zijn dus nog erg actief voor hun leeftijd”, klinkt het. (AVH)

The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Over twee weken word ik oma, op mijn 35ste. Hoe bijzonder is dat?” Vijf Roma vertellen over hun onbekende, vaak gecontesteerde manier van leven

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Mr. Greedy, 33-jarige pinguïn met 230 nakomelingen, gestorven in Amerikaanse zoo

De Maryland Zoo in de Amerikaanse stad Baltimore is in rouw, want de Afrikaanse pinguïn ‘Mr. Greedy’ is gestorven. De pinguïn zorgde voor meer dan 230 nakomelingen en werd 33 jaar, ruim boven de gemiddelde levensverwachting van 18 jaar. Mr. Greedy, of ‘meneer hebberig’, dankte zijn naam aan zijn agressieve houding tegenover de andere pinguïns bij het verzamelen van vis.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »