Triënnale in Kortrijk overschrijdt kaap van 43.850 bezoeken: “De Grote Markt is het populairst”

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 7 juli, van weekend tot en met weekend, telde de Triënnale 2024 After Paradise 43.850 bezoeken en 5.200 individuele bezoekers. De populairste plek was de Grote Markt met ‘Trena’. De Broeltorens en het Historisch Stadhuis waren de populairste binnenlocaties. Ook het principe van ‘pay what you can’ sloeg aan.

Er werden 5.200 tickets gekocht door individuele bezoekers aan de Triënnale. “We telden op de verschillende locaties 43.850 bezoeken. Er waren 14 locaties in totaal. Er werden op 10 locaties dagelijks tickets ingescand; op 4 buitenlocaties werden steekproeven genomen of gemiddeldes berekend.”

“Met 10.000 bezoekers per dag scoorde het station hoog qua bezoekersaantallen. Daar namen we gemiddeldes van het aantal bezoekers per dag en dat ging tussen de 1.500 à 3.000 bezoeken”, duidt Anke D’Haene, programmamaker Kunst Publieke Ruimte & Coördinator Triënnale Kortrijk.

“De populairste plek was de Grote Markt met Trena van de Spaanse kunstenares Laia Estruch en als tweede en derde de PingPong go around van Wen Lee en Happily Ever After van Rachel Valdés.”

Binnenlocaties

De populairste binnenlocaties waren Historisch Stadhuis, Paardenstallen, BK6 en Broeltorens. “Historisch Stadhuis was voor het eerst een locatie in de Triënnale. Het was fijn om deze mooie plek vol geschiedenis aan een groter publiek te kunnen tonen”, zegt Anke.

“Daar ben ik blij mee”, lacht de Amerikaanse kunstenaar Felix Beaudry, die intrigerende textielwerken breit. “Het is een persoonlijk universum, een symbolisch huis dat iedereen met open armen verwelkomt, ongeacht identiteit of afkomst.”

Zijn iconografie haalt hij uit oude mythen, legendes en sagen. Ook het principe van pay what you can sloeg aan. Bezoekers namen hun verantwoordelijkheid. Het was ook het thema van de triënnale om mensen individueel verantwoordelijkheid te laten nemen.

(PVH)

The post Triënnale in Kortrijk overschrijdt kaap van 43.850 bezoeken: “De Grote Markt is het populairst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (1): Drie bomen voor elke bewoner en een ecoduct aan het Sterrebos

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Beginnen doen we met Roeselare als grijze stad. Of net niet? Er worden inspanningen gedaan, maar zijn die genoeg? En hoe ziet elke partij dat?
The post Aftellen

Lees meer »

Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen

Potvis Valentijn is opnieuw thuis in Koksijde. 35 jaar nadat hij aanspoelde op het strand van Sint-André in Oostduinkerke. In het Nationaal Visserijmuseum is een nieuwe vleugel volledig aan het skelet gewijd. Dat weegt meer dan één ton en is dertien meter lang.
The post Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen appeared first on

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »