Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie

Op 17 mei 1959 liet Johan Verhalle zich voor het eerst horen. Zijn kindertijd en jeugd bracht hij door in Ardooie. Na de lagere school werd hij een Sint Thomasser en studeerde hij af als leerkracht.

Zijn eerste werkplek was de Broederschool in Ardooie. Vervolgens verhuisde hij naar de vrije basisschool in Koolskamp. Daar was hij drie jaar lang dienstdoend directeur. Hij oefende deze functie uit in de scholen van Koolskamp en de Tassche. Toen Nadine Vanwallegem eraan kwam, werd Johan de onafscheidelijke meester van het zesde leerjaar.

“Johan was echter meer dan dat. Hij ontpopte zich al die jaren als een icoon voor onze school. Hij speelde een belangrijke rol in het renovatieproject van de Horizon. In zijn klas zorgde hij voor vernieuwende toestanden ten bate van de leerlingen en de opvoeding. Maar Johan was ook de bezieler van heel wat schoolse en buitenschoolse initiatieven”, zegt directeur Nadine.

Belezen meester

Gedurende de laatste week van het schooljaar stond in alle klassen meester Johan centraal. Alle leerlingen kenden de meester van het zesde en Johan kende de leerlingen.

“We nemen afscheid van meester Johan die een belezen leerkracht is met bakken vol kennis en heel wat ervaring. Hij is de artificiële intelligentie in levende lijve. Wat wij op het internet moeten opzoeken, vertelt hij vanuit zijn parate kennis.” Johan was in meer dan één opzicht de bezige bij op school.

“Wie zal nu op tijd en stond de ladders controleren op hun veiligheid? Wie zal er zout strooien als de toegang tot de school glad ligt? Wie zal er fietsen met een leerling naar het internaat? En wie is zo bedreven in eerste hulp bij een ongeval?” J

ohan was er ook om een motiverend gesprek te hebben met leerlingen die hun draai niet onmiddellijk vonden. Hij was op school tevens de bezieler van groene ideeën, want Johan houdt van de natuur. Hij introduceerde eveneens het toneel van het zesde jaar in de Schaduw. “Maar boven alles wist hij de leerstof in de klas op een aangename en efficiënte wijze naar de leerlingen te brengen”, zegt de directeur. “Wat zullen we ons Wantje voor al die dingen missen…”

(JM)

The post Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun

In het Zuid-Amerikaanse Costa Rica is Luca Van Peteghem (27) uit Ruddervoorde wereldkampioen obstakelrun geworden in de ‘short course’ en in de ‘long course’. Daarmee bevestigt hij zijn Europese tweede plaats en zijn vier Belgische titels.
The post Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Diksmuide-Oostende presenteert Talententeam

Het bestuur van KV Diksmuide-Oostende stelde vorige week woensdag hun Talententeam voor. “We zijn trots op onze opkomende jonge talenten die dit seizoen onze club zullen vertegenwoordigen in de tweede provinciale reeks”, klonk het bij Frank De Smet tijdens de ploegvoorstelling op sportterrein De Pluimen in Diksmuide. talenten Lukas Vanhevel kon niet aanwezig zijn, maar
The post KV Diksmuide-Oostende

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »