Politicus zwaar onder vuur nadat hij vrouwen de schuld geeft voor stijgende zelfdodingen bij mannen: “Toont hoe wijdverbreid vrouwenhaat hier is”

Een Zuid-Koreaanse politicus ligt zwaar onder vuur nadat hij vrouwen de schuld heeft gegeven voor het stijgend aantal zelfdodingen onder mannen. Hij ziet de “steeds dominantere rol van vrouwen in de samenleving” als oorzaak van het probleem.

 

Meer krantenkoppen in België

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

Nederlandse ex-premier Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Defensie zet in op zij-instromers. “Een volledige hervorming van het statuut van militairen is noodzakelijk”

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »