Feestcomité Wijtschate kijkt uit naar de kermis: “Dit jaar weer met vuurwerk”

Het feestcomité van Wijtschate slaat weer de handen in elkaar met verschillende Wijtschaatse verenigingen voor een goedgevuld kermisprogramma. Op vrijdag 12 juli wordt er afgetrapt met een bingo van het oudercomité en afsluiten doen ze met het vuurwerk op donderdag 18 juli. De feesttent bevindt zich zoals gewoonlijk op het Sint-Medardusplein.

“In 2000 hebben we het feestcomité nieuw leven ingeblazen en ik ben de laatste overblijver van die heropstart”, zegt voorzitter Koen Lahousse (44). “Intussen tellen we een mooi bestuur van zo’n 12 leden. We kijken weer uit naar het hoogtepunt van ons jaar: de kermis in Wijtschate. Het wordt ongetwijfeld een gezellige drukte op en rond het Sint-Medardusplein.”

De grote lijnen van het programma blijven overeind. “Zoals steeds organiseren we de dagen voor en na de tweede zondag van juli. Vrijdag 12 juli start het oudercomité van de vrije basisschool met een bingo voor jong en oud. Zaterdag is er een sportieve dag. Er is de Borussia Cup aan het voetbalplein bij de sporthal en er is Wytschaete Koerse. Een amateurkoers voor iedereen. ‘s Avonds volgt de kinderprijzenworp en is er een ambiance-avond voorzien met Mr Noah, Radio Spandex en afterparty met dj Lewis Morris. Zondag is er de jaarlijkse rommel- en antiekmarkt, de Chirozondag en organiseren we ballonvaarten.”

Maandagspintje

“Op maandag gaan we door met het kermisjaargetijde en het maandagspintje. Dat kreeg een upgrade, met de komst van foodtruck Frit’Nick en een optreden van Michael Lanzo en dj-set van dj Jeffrey. Dinsdag is er het gezellig samenzijn van Samana en een gezinsfietstocht van Ferm en de Landelijke Gilde. Woensdag is er de kindernamiddag en op de laatste dag, donderdag 18 juli, sluiten we af met een Okra-wandeling, het WK (het Wijtschaats kampioenschap) rodeo en nagelkloppen en het vuurwerk. Het vuurwerk keert terug na enkele jaren afwezigheid. De karting is er dit jaar niet, maar komt wellicht volgend jaar terug.” Het is niet de enige activiteit van het feestcomité. “Dit jaar deden we voor het eerst een mosselsouper en net voor Kerstmis willen we nog een kerstmarkt organiseren”, geeft Koen Lahousse nog mee.

The post Feestcomité Wijtschate kijkt uit naar de kermis: “Dit jaar weer met vuurwerk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Is de fameuze bloedbad-quote van Donald Trump correct weergegeven in Terzake?”

Het gonst op sociale media en een fikse regenbui met klachten plenst in mijn mailbox. Veel reacties op een Terzake-reportage vanuit de VS, met de Amerikaanse politiciloog en Harvard-professor Daniël Ziblatt. Hij is bezorgd over de neergang van de democratie in Amerika. We zien in de reportage ook Donald Trump die in een korte quote “waarschuwt voor een bloedbad” als

Lees meer »

Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker

De linkse partijen Vooruit en Groen trekken opnieuw als kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Deze keer met gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) als lijsttrekker. Voormalig gemeenteraadslid Luc Lierman (Groen) krijgt de tweede plaats. “Wij zijn het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het.
The post Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist

Lees meer »

Waarom Kamala Harris een Trump-imitator inschakelt, mét buitenmaats kostuum, rode stropdas en hakschoenen

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij voelde nog nooit zo’n druk als hier”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle dag voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Amerikaanse schoolschutter (14) riskeert levenslange gevangenisstraf maar ontsnapt aan doodstraf omdat hij minderjarig is

De tiener die verdacht wordt van de schietpartij in een middelbare school in Georgia, is vandaag voor het eerst verschenen voor de staatsrechtbank. De 14-jarige Colt Gray wordt aangeklaagd voor moord naar aanleiding van de schietpartij van woensdag waarbij vier mensen om het leven kwamen en negen anderen gewond raakten. Ook Grays vader, die hem naar verluidt het moordwapen cadeau

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

Grootste vrouwelijke techno-dj’s Charlotte de Witte en Amelie Lens bundelen krachten: “Verrassing wordt donderdag onthuld”

Al weken lang maken Charlotte de Witte (32) en Amelie Lens (34), hun fans nieuwsgierig met hints over een geheimzinnige samenwerking. Dat de twee grootste vrouwelijke techno-dj’s hun krachten hebben gebundeld, staat inmiddels vast. Maar wat ze precies gaan doen? Dat verklappen Amelie en Charlotte donderdag om 16 uur op hun socialemediakanalen.

Lees meer »

Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong

Voor de leraren en de leerlingen van basisschool De Zessprong in Sint-Andries wordt het de eerste maanden van het nieuwe schooljaar opnieuw wat wennen. Voor het tweede jaar op rij staat immers een nieuwe directeur aan het hoofd van de school.
The post Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje

Een 59-jarige vrouw moest woensdagavond uit haar wagen geholpen worden nadat ze per ongeluk in de vaart belandde in de Oerenstraat tussen Beauvoorde en Oeren. De dame raakte niet gewond.
The post Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje appeared first on KW.be.

Lees meer »