Ondanks kritiek op gymnasten en blessures binnen team: Simone Biles houdt touwtjes stevig in handen

“Niet elke gymnaste heeft een microfoon en een platform nodig.” Met één rake zin legde Simone Biles haar ex-collega MyKayla Skinner het zwijgen op nadat die kritiek uitte op de trainingsethiek van de huidige generatie turnsters bij USA Gymnastics. Of hoe de aanloop op Parijs 2024 verre van rimpelloos verloopt. 

Meer krantenkoppen in België

Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle records

Het topprogramma voor Open Monumentendag beloofde heel wat bezoekers te lokken, maar dit jaar werden echt wel alle records verbroken. “Niet minder dan 3.716 mensen lieten zich verleiden tot een bezoek aan de locaties die opengesteld werden”, zegt een tevreden schepen van Erfgoed en Musea Kurt Himpe (N-VA).
The post Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle

Lees meer »

“Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad

Marktrock Poperinge blikt tevreden terug op de 37ste editie. Op vrijdag waren er een 2.000-tal bezoekers. Zaterdag waren er 7.500 aanwezigen, al werkten de weergoden toen even tegen. Het festival bood opnieuw een podium voor lokaal talent, onder wie Lars Pectoor.
The post “Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad appeared

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »

Wie stal 24.000 euro uit de politiekluis? Heel het politiekorps kijkt naar elkaar: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »