Rugbyclub Roeselare verhuist naar sportsite Schiervelde: “Hier zijn we beter zichtbaar”

De Roeselaarse rugbyclub verhuist deze zomer naar de sportsite Schiervelde. Op de site waar ook voetbalclub SK Roeselare traint en speelt wordt er momenteel een nieuwe thuis gebouwd voor Rugby RSL. “Hier zijn we beter zichtbaar”, aldus Tom Vanhoef, voorzitter van Rugby RSL.

Rugby RSL viert komend seizoen haar 10-jarig bestaan. De club telt meer dan honderd leden. De voorbije jaren was de site van Onze Kinderen de thuis van de rugbyclub. “Door de groei van de hockeyclub, die daar ook momenteel één terrein heeft, kwam de vraag om extra ruimte te voorzien voor de Roeselare Rangers”, aldus schepen van sport Piet Delrue (Lokaal Liberaal).

Inmiddels zijn de werken aan een tweede veld voor de hockeyclub er gestart. De stad zocht in samenspraak met de rugbyclub voor een nieuwe locatie voor Rugby RSL. Die werd gevonden op Schiervelde, waar er met het zwembad, de Tomabelhal, de tennisvelden en de voetbalvelden al heel wat sportieve activiteiten plaatsvinden.

Krachten bundelen

De rugbyclub verhuist deze zomer nog naar Schiervelde. “We zullen hier gebruik maken van veld 6, het centrale natuurgrasveld”, aldus voorzitter Tom Vanhoef. Langs dat terrein werd er vorige week gestart met de bouw van een circulair gebouw dat dienst zal doen voor zowel berging als ontmoetingsruimte.

In het gebouw is er ook beperkt sanitair voorzien. “Voor kleedkamers mogen we gebruik maken van de ruimtes van voetbalvereniging SK Roeselare.” Ook de voetbalclub zit terug helemaal op de rails na enkele moeilijkere jaren.

“Onze jeugdploegen en eerste ploeg blijven hier ook natuurlijk. Ook veld 6, het rugbyveld, kunnen wij blijven gebruiken voor trainingen. De huisvesting van SK Roeselare en Rugby RSL op dezelfde site biedt voor beide clubs opportuniteiten om de krachten te bundelen”, aldus Geert Deblaere, jeugdvoorzitter van SK Roeselare.

Rugby wint aan populariteit

Bij Rugby RSL is men erg tevreden met de nieuwe locatie. “In Rumbeke zaten we wat verdoken. Op deze sportsite komen heel wat mensen over de vloer. Doordat we hier meer zichtbaar zijn zullen we verder aan populariteit winnen. Na het recente wereldkampioenschap in Frankrijk merkten we dat de interesse in de sport groeit”, aldus Tom.

Rugby RSL heeft vanaf de U8 verschillende jeugdploegen, maar ook een dames-en herenploeg spelen competitie. “Het vorige seizoen konden we nog afwerken op de site van Onze Kinderen, eens het gebouw hier af is staat de verhuis naar Schiervelde gepland.”

De rugbyclub zet haar werking op zaterdag 7 september extra in de kijker. Op die dag wordt niet enkel de nieuwe locatie voor de vereniging officieel geopend, maar zijn er ook bijvoorbeeld ook demowedstrijden.

(BF)

The post Rugbyclub Roeselare verhuist naar sportsite Schiervelde: “Hier zijn we beter zichtbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. ZILVER! Genyn snelt op 100 meter naar zijn tweede medaille, Habsch zesde

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Ook in de avondsessie was het raak. Peter Genyn bezorgde België een zilveren medaille op de 100

Lees meer »

Kelly Detavernier trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt

De Kortrijkse schepen en onderneemster Kelly Detavernier (45) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en enkel nuttige investeringen”, stelt Detavernier. De lijst van N-VA bestaat verder uit een

Lees meer »

Arizona-partijen zoeken herstartknop

07:01 Een overleg zondagavond tussen de partijvoorzitters van N-VA, Vooruit, CD&V, MR en Les Engagés toont hoe de Arizona-partijen proberen de regeringsonderhandelingen een tweede adem te geven. De speculat…

Lees meer »

VS nemen vliegtuig Venezolaanse president in beslag

De Verenigde Staten hebben het vliegtuig van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek, onder meer omdat de aankoop ervan in overtreding is met Amerikaanse sancties. De VS hebben het toestel op maandag naar Florida gevlogen, zo bericht de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee functionarissen.

Lees meer »

“Hij voelde nog nooit zo’n druk als hier”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle dag voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »

Dirigent Florian Logghe kijkt uit naar Blaasfiësta: “Deel uitmaken van de Ypriana-magie is uniek”

De vijf orkesten van Ypriana brengt op zaterdag 8 september festivalvibes naar het Hamiltonpark met de tweede editie van Blaasfiësta. Florian Logghe dirigeert niet alleen zijn slagwerkgroep Y-Percussion, hij speelt ook mee met de harmonie op trombone, het instrument waarin hij zich nu nog meer zal specialiseren aan het Conservatorium, naast zijn job als ingenieur.
The post Dirigent Florian

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »