Bekerchaos op de Gentse Feesten is voorbij: uniforme beker voor alle pleinen voorgesteld

De organisatoren van de Gentse Feesten hebben een nieuwe uniforme herbruikbare beker voorgesteld die op alle pleinen gebruikt zal worden. De beker moet een einde maken aan de bekerchaos van de voorbije edities. Het ontwerp is neutraal, met een landkaart van België, en een QR-code. Bezoekers kunnen zo het feestenprogramma zo ook digitaal bekijken. 

Meer krantenkoppen in België

Personeel Brouwerij De Brabandere verrast zaakvoerder met ludieke actie: “Hier werken is een passie”

Brouwerij De Brabandere viert op 5 september haar 130-jarig bestaan, dus een cadeautje voor de familie De Brabandere was volgens het personeel wel op zijn plaats. Als alternatief voor het traditionele kaartje of een bos bloemen, kozen ze echter voor bedankingsaffiches in bushokjes, op ronde punten en andere drukbezette plaatsen waar zaakvoerder Albert De Brabandere langskomt.
The post Personeel

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Pascal Kerkhove signeert boek over overleden mama: “Waregem blijft voor altijd in mijn hart zitten”

In juni bracht Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ uit, waarin hij het verhaal van zijn overleden moeder, Andrea Algoet, vertelt. Ze leed de laatste 2,5 jaar van haar leven aan dementie, en overleed anderhalf jaar geleden op 90-jarige leeftijd. Vorige zaterdag hield Pascal een signeersessie in de Standaard Boekhandel in Waregem.
The post Pascal

Lees meer »

Dirigent Florian Logghe kijkt uit naar Blaasfiësta: “Deel uitmaken van de Ypriana-magie is uniek”

De vijf orkesten van Ypriana brengt op zaterdag 8 september festivalvibes naar het Hamiltonpark met de tweede editie van Blaasfiësta. Florian Logghe dirigeert niet alleen zijn slagwerkgroep Y-Percussion, hij speelt ook mee met de harmonie op trombone, het instrument waarin hij zich nu nog meer zal specialiseren aan het Conservatorium, naast zijn job als ingenieur.
The post Dirigent Florian

Lees meer »

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »

‘Overlever’ van seksueel misbruik in de kerk Aline (58) over ontmoeting met de paus: “Moeten zelf kunnen beslissen wie hem mag spreken”

Vandaag was er een overleg tussen vertegenwoordigers van de katholieke kerk en 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk, onder wie de 58-jarige Aline. Ze hadden het over wie van hen de paus mag ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar een beslissing is er nog niet. Aline vindt dat de ‘overlevers’ zelf mogen beslissen over

Lees meer »

Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark

Opent een McDonalds weldra de deuren in Menen? Verschillende aanplakborden lijken alvast de voorbode van dit nieuws. Goed nieuws, voor zowel de inwoners als de stad zelf want hiermee wordt een nieuw startsein gegeven voor de site Tyber.
The post Komt er na Jumbo ook een McDonalds in Menen? Hamburgerrestaurant dient vergunningsaanvraag in ter hoogte van Tyberpark appeared first

Lees meer »

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »