Baby omgekomen door noodweer: had gemeente dit kunnen vermijden? “Hevige rukwinden doken eerder op dan verwacht”

Ukkels burgemeester Boris Dilliès (MR) reageert aangeslagen nadat een baby er omkwam in een park tijdens het noodweer. Maar had het drama vermeden kunnen worden? “We hebben de ons opgelegde instructies gerespecteerd. Alleen was het noodweer eerder dan verwacht.”

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

Niemand minder dan Vincent Kompany bezoekt 200 jeugdspelertjes van KSV Bornem: “Als de kinderen lachen, dan weet je dat het goed zit”

Hoog bezoek in Bornem, waar niemand minder dan Vincent Kompany zondag een bezoekje bracht aan voetbalclub KSV Bornem. Liefst 200 spelertjes konden hun kunnen tonen aan de huidige coach van Bayern München. Maar hoe belandde de gewezen kapitein van de Rode Duivels en Manchester City nu bij een ploeg uit de Antwerpse provinciale reeksen?

Lees meer »

Dealergroep Traxxion en multimerkengroep Decaigny herschikken hun garageactiviteiten: “Win-win voor onze teams en klanten”

Garage Decaigny Tielt heroriënteert zich en vertrekt eind september uit de huidige locatie in de Lammersakker in Tielt. Peter Verhelst en Stéphanie Van Ryckeghem van TRAXXION Tielt nemen zowel het gebouw als de medewerkers over en verhuizen uit de Szamotulystraat. De huidige activiteiten van Garage Decaigny en hun leasebedrijf Flexlease worden verdergezet in Izegem en Ardooie. “Dit is een win-win

Lees meer »

Lore en Raf zijn straks ‘Pauselijke dienaars’ in Koning Boudewijnstadion: “Zijn mijter aannemen zou tof zijn”

Once in a lifetime. Zo mag je het wel noemen wat Heulenaars Lore Warlop en Raf Delombaerde op zondag 29 september zullen beleven. Zij werden geselecteerd om in het Koning Boudewijnstadion op het podium te staan naast paus Franciscus als misdienaars bij de eucharistieviering. Met 14 zijn ze in totaal, twee per bisdom. Lore en Raf vertegenwoordigen dus het bisdom

Lees meer »

Een evenaring van Tokio: zwemster Tatyana Lebrun pakt brons na diskwalificatie van Nederlandse en bezorgt België 15de medaille

Tatyana Lebrun leek te moeten achterblijven met een ondankbare vierde plek, maar de Nederlandse Lisa Kruger – die als derde eindigde – werd gediskwalificeerd. Daardoor heeft onze landgenote toch eremetaal te pakken. Goed voor medaille vijftien voor onze paralympische atleten in Parijs. En dat is een evenaring van de prestatie van in Tokio 2020. Daarmee is het doel bereikt.

Lees meer »

Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een ware barbarij aangericht in Brugge”

De vzw Montanus is bezorgd over de toekomst van het Brugs medisch-historisch erfgoed en kondigt in het vooruitzicht van de lokale verkiezingen van 2024, een ‘CODE ROOD’ af . “Er is de voorbije jaren een ware barbarij aangericht in Brugge”, stelt voorzitter William De Groote.
The post Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een

Lees meer »