Helft minder cocaïne onderschept in haven van Antwerpen

12:15 In de eerste zes maanden van dit jaar heeft de Belgische douane in en om de haven van Antwerpen 22 ton cocaïne in beslag genomen. Dat is de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in Nede… 

Meer krantenkoppen in België

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »

Koppel dat instorting Duits hotel nipt overleefde, kondigt zwangerschap aan: “Had het Mark nét verteld toen hotel instortte”

Edi (23) belandde op 7 augustus samen met haar man Mark en hun zoontje Jamie onder het puin toen hun hotel in het Duitse plaatsje Kröv instortte. Nu, nog geen maand later, kondigt de Nederlandse de komst van een tweede kindje aan in april. “Vijf minuten voor het instorten van het hotel, vertelde ik Mark dat ik zwanger was”, schrijft

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

KIJK. Lady Gaga viel spectaculair af voor rol in ‘Joker: Folie à Deux’: “Na een maand herkende ik haar niet meer”

Lady Gaga verloor in een maand tijd veel gewicht om de rol van Harley Quinn te spelen in de nieuwe film ‘Joker: Folie à Deux’. Dat verklapt haar tegenspeler Joaquin Phoenix tijdens een persconferentie op het filmfestival van Venetië. “We hebben veel danslessen moeten volgen voor deze film, waardoor we gewicht verloren”, vertelt de acteur aan de journalisten. “Wanneer ik

Lees meer »