Chaos binnen Russisch defensieministerie houdt aan: opnieuw generaal (61) in mysterieuze omstandigheden overleden

In Rusland is voor de zoveelste keer een generaal op mysterieuze wijze aan zijn einde gekomen. Het gaat om de 61-jarige Magomed Khandayev, een hoogstaande officier binnen het ministerie van Defensie. 

Meer krantenkoppen in België

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »

551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee

Stad Oostende blijft zich voort inzetten om klimaatneutraal te worden. De afgelopen maanden kwamen er maar liefst 551 zonnepanelen op de daken van Duin en Zee, die in totaal ongeveer 213.000 kWh per jaar zullen opleveren.
The post 551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Netanyahu vraagt “vergiffenis” omdat hij gijzelaars niet kon redden – Biden wil dat Israëlische premier meer doet om wapenbestand te bereiken

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Insiders over de laatste weken van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step: “Zijn afscheid was een emotionele beslissing, Julian heeft hard getwijfeld”

Julian Alaphilippe (32) is met de Tour of Britain bezig aan zijn laatste rittenkoers in dienst van Patrick Lefevere. In de openingsetappe was het al meteen raak voor Soudal Quick-Step. Mede door sterk kopwerk van de afscheidnemende Fransman. Ploegleiders Klaas Lodewyck en Dries Devenyns kijken met gemengde gevoelens naar het nakende vertrek van de dubbele wereldkampioen.

Lees meer »