Lander Nolf (27) is nieuwe T1 van Reningelst: “Blij dat de club mij deze kans gunt”

SK Reningelst werd ingedeeld in vierde provinciale A en de club wil beter doen dan de voorlaatste plaats van vorig seizoen. Lander Nolf promoveerde van T2 naar T1 en hij zal worden geassisteerd door zijn vader Ghislain. Zijn voorganger Jeroen Verbeke maakte een switch en probeert het komend seizoen als speler. Lander Nolf was vorig jaar nog de assistent van Jeroen Verbeke.

“Jeroen tekende dit seizoen als speler. Een opvallende, maar uitstekende move. Jeroen kan heel goed voetballen”, zegt Lander. “Als hij fit is, dan zal hij vooral ingezet worden op het middenveld. Naast Jeroen komen Wannes Lelong en Lars Vergote (allebei KFC Poperinge), Robbe Dewulf (jeugd KVK Westhoek), Tjörven Verschaeve (Rekkem), Thomas Mestach (vrije speler), Nicolas Parmentier (SCT Menen), Körn Deconinck (FC Westouter) en Matthias Debaets (KSV Moorsele) de rangen versterken. Ik vermeld ook nog Tibo Declercq, die vorig seizoen niet speelde door een blessure. Ik ben heel tevreden met de inspanningen van het bestuur. Aan uitgaande zijde zien we met Jasper Dewilde en Jens Lejeune (allebei FC Westouter), Nathan Hazard (Sparta Kruiseke) en Pedro Ferreira Dias (Eendracht Wervik) enkele vertrekkers”, aldus de kersverse T1, die met zijn 27 jaar een van de jongste trainers van de reeks moet zijn.

Vader rechterhand

“Daarmee verdien je geen prijs, maar ik ben blij dat de club mij deze kans gunt. Mijn T2 wordt trouwens een bekend gezicht. Vader Ghislain Nolf zal mijn rechterhand zijn. Ik heb alles geleerd van hem en hij is een voorbeeld voor mij. Het is leuk dat we komend seizoen zo nauw zullen samenwerken.”

De eerste training is op 21 juli en intussen werd er geloot voor de beker. “We treffen GS Voormezele (thuis), FC Dadizele Sport A (uit), KFC Poperinge (thuis) en Sparta Kruiseke (uit). Vier stevige tegenstanders, maar dat is ideaal om je te kunnen meten met zulke ploegen in de voorbereiding.” Eind augustus volgt de competitiestart, met eerst twee verplaatsingen naar JV Lo-Reninge en SK Nieuwkapelle en daarna een eerste thuismatch tegen KWS Houthulst B. “We willen uiteraard beter doen dan vorig seizoen. Een concrete ambitie is nog wat vroeg. Ik wil eerst zien welk vlees ik in de kuip heb, maar hoop toch op een plaats in de linkerkolom. We zitten dit seizoen in de kustreeks. Er vallen enkele streekduels weg, maar de derby tegen FC Westouter blijft gelukkig”, aldus de Mesenaar, die afkomstig is uit Wervik.

The post Lander Nolf (27) is nieuwe T1 van Reningelst: “Blij dat de club mij deze kans gunt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 47 doden en 206 gewonden nadat Rusland leercentrum en ziekenhuis bombardeert

Zeker 47 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook liefst 206 gewonden, volgens de laatste cijfers. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Het grote aantal slachtoffers valt deels te verklaren omdat er een zeer korte tijdspanne

Lees meer »

Buschauffeur van De Lijn rijdt tegen gevel in Bazel bij Kruibeke

In Bazel bij Kruibeke heeft een chauffeur van een gelede bus (of harmonicabus) van De Lijn zich klem gereden tegen een gevel van een woning. Bij het nemen van een bocht op het kruispunt van de Barbierstraat met de Bazelstraat week de chauffeur te ver uit. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef erg beperkt.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Anzegem opent eerste hondenloopzone aan De Drie Kaven: “Superleuk initiatief!”

Donderdagavond werd de Anzegemse hondenloopweide officieel geopend. Om aan de vraag tegemoet te komen van heel wat hondenbaasjes, werd een eerste hondenloopzone geopend aan de achterzijde van Sportcentrum De Drie Kaven aan de Vichtsesteenweg nummer 39. “Voor een vlot gebruik van de hondenloopzone hebben we duidelijke afspraken opgesteld die op een bord bij de ingang staan”, geeft schepen van Dierenwelzijn

Lees meer »

“Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige Moorsledenaar staat terecht voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje (15)

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kan hem op een celstraf van één jaar te staan komen. Hij vond het zelf niet nodig op zijn proces aanwezig te zijn maar krijgt nog een kans.
The post “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE: niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die woensdag werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

Primoz Roglic stelt vierde Vueltazege veilig in afsluitende tijdrit

Geen verrassingen in de afsluitende tijdrit van de Vuelta. De eindoverwinning van Primoz Roglic kwam niet meer in gevaar. Integendeel, de Sloveen werd tweede na specialist Stefan Küng en was zo al voor de vierde keer aan het vieren in de Vuelta. Ook Ben O’Connor stelde zijn tweede plek in het eindklassement veilig.

Lees meer »

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »