Goud voor Jhonny Vansteelandt en Rita Vandewiele uit Zwevezele

Jhonny Vansteelandt en Rita Vandewiele mochten onlangs hun gouden jubileum vieren.

Jhonny groeide op in Zwevezele. Hij werkte jarenlang als chauffeur bij weverij Clarisse. Rita is afkomstig van Ruddervoorde. Ze leerde Jhonny kennen in feestzaal De Mia in Baliebrugge. Anderhalf jaar later trouwden ze. Ze kregen twee dochters: Evelien en Sylvie. De stamboom werd verder aangevuld met de kleinkinderen Noé, Leon en Fleur. Jhonny is een fervent fietser.

Elke zondag trekt hij met WTC Olympia de baan op. Hij werkt graag in de tuin en is net als Rita lid van Okra. Rita haakt graag en woont regelmatig optredens van Vlaamse zangers bij. Thuis blinkt er voor elk ook een jukebox, zodat ze hun lievelingsplaatjes kunnen draaien.

(LDW/foto LDW)

The post Goud voor Jhonny Vansteelandt en Rita Vandewiele uit Zwevezele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer te geven dan dat het nu krijgt”

Exact een jaar voor de datum van de gemeenteraadsverkiezingen 2024 was er even politieke opschudding in Veurne. CD&V, coalitiepartner van Veurne Plus en oppositiepartij N-VA maakten bekend dat ze samen als team8630 op 13 oktober de Veurnse burgers wilden overtuigen om voor hen te kiezen.
The post Team8630 stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een team vol energie om Veurne meer

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Goud voor Daniel en Georgette

Daniel Durieux (74) is geboren in Laplaigne, een deelgemeente van Brunehaut in Henegouwen. Georgette Spileers (76) werd geboren in Doornik. Ze leerden elkaar kennen in Blandain, een deelgemeente van Doornik. Vijftig jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger, en ze bouwden een nieuw leven op aan de kust. Eerst vestigden ze zich in
The post Goud voor

Lees meer »

Defensie zet in op zij-instromers. “Een volledige hervorming van het statuut van militairen is noodzakelijk”

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Corneel Vanslembrouck wil voor goud gaan op EK

Op het EK wielrennen mag Corneel Vanslembrouck (17) de Belgische kleuren verdedigen in de Mixed Team Relay. Als gepatenteerde tijdrijder maakt de tweedejaarsjunior kans op een medaille. “Het thuispubliek zal ons een extra boost geven.”
The post Corneel Vanslembrouck wil voor goud gaan op EK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen

Van de 25 kandidaten waarmee Team 8600 op 13 oktober naar de Diksmuidse kiezer trekt, zitten negen nieuwelingen. Dat blijkt uit de lijst die dinsdag werd voorgesteld in de IJzerboomgaard in Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon trekt de lijst. De jongste kandidaat is 19.
The post Team 8600 met negen nieuwe kandidaten naar gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke

Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan je in Zonnebeke op zondag 8 september terecht op de begraafplaats voor gratis rondleidingen. Ook de Zandvoordse commandobunker gooit de deuren open en het Passchendaele Museum opent een pop-up tentoonstelling.
The post Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met fanfare op kop richting kiezer: Groen Bredene stelt programma en kandidaten voor met muzikale wandeling

Groen Bredene heeft zijn campagne voor de lokale verkiezingen op hoogst originele manier afgetrapt. Onder de muzikale begeleiding van een Dixieland band trokken lijsttrekker Bruce Verburgh en zijn gevolg door de Bredense wijken. “Een leuke manier om ons programma en de kandidaten voor te stellen, toch? En zeg nu zelf, dat deur aan deur van al die partijen, daar hebben

Lees meer »