Francis Benoit reageert op heisa rond onkostennota’s: “Wij zijn met alles in orde”

Op de laatste gemeenteraad in Kuurne kwam gemeenteraadslid Tom Leece (Nieuw Kuurne) met een serieuze aanval. Hij beweert de onkostennota’s van de burgemeester en het schepencollege te hebben ingekeken en een aantal ‘hallucinante’ vaststellingen te hebben gedaan. De burgemeester zelf reageert dat er niets van aan is.

Op het einde van de gemeenteraad kwam de fractieleider van Nieuw Kuurne het onderwerp aankaarten. Hij beweerde onwettigheden en zeker deontologische fouten te hebben teruggevonden en wou daarvoor de deontologische commissie samenroepen. De avond zelf overliep algemeen directeur Els Persyn de wetgeving én het huisreglement om duidelijkheid te scheppen.

Discussie mogelijk

Burgemeester van Kuurne, Francis Benoit (Burg+), staat alleszins sterk in zijn schoenen. “Wij volgen echt volgens alle artikels van de wetgeving de lijn en zijn volledig in orde met alles”, stelt hij. “Over representatiekosten zal je altijd kunnen discussiëren, maar het valt te beargumenteren dat een cadeau voor bijvoorbeeld een bezoek aan een etentje ter opening van een nieuwe handelszaak behoort tot het lokale mandaat. Er zijn twee verschillende directeurs en iemand van de personeelsdienst die die onkosten controleren. We zijn dus voor 300 % in orde.”

“Er zijn ook effectief kosten die daar dan nog worden uitgehaald. Ik kan trouwens voor mezelf nog zeggen dat ik ongeveer een derde van mijn kosten niet eens indien omdat ik al aan het maximum zou zitten. Kortom, we doen niets verkeerd. Ik zie hier eerder een typische actie in naar aanloop van de verkiezingen. Let op, Tom Leece heeft zijn werk als oppositielid perfect uitgevoerd, maar dit is niet de correcte weergave.”

De discussie gaat blijkbaar deels over een bepaald aankoopbewijs dat bij een bepaalde schepen in twee opeenvolgende semesters is ingediend, als twee verschillende onkosten. Francis Benoit geeft dat zelf aan en spreekt over een fout. “Leece had dus deels de juiste informatie niet en is zo dus tot de verkeerde vaststelling gekomen.”

Onmogelijk

Leece zelf gelooft er niets van: “Dat is onmogelijk. Ik heb zelf gezien dat de documenten deels dezelfde waren, maar niet helemaal. De cijfers zouden ook helemaal niet verkeerd mogen zijn.” De politicus van Nieuw Kuurne zal de cijfers opnieuw – ditmaal de correcte cijfers – inkijken en zal daarna met zijn partij beslissen of er volgende stappen nodig zijn.

The post Francis Benoit reageert op heisa rond onkostennota’s: “Wij zijn met alles in orde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chantal (61) gaat met pensioen na bijna 44 jaar bij één en dezelfde werkgever: “Mijn geheim? Je werk graag doen”

Het is een zeldzaamheid geworden: mensen die hun hele leven lang bij één en dezelfde werkgever actief zijn. En toch. Chantal Sinnesael trekt na 43 jaar en elf maanden de deur achter zich dicht bij De Waal Solid Foundations, een firma gevestigd in Oostende en Lokeren, en gespecialiseerd in funderingen. Speciaal voor haar afscheid mocht ze voor het eerst (!)

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

De memoires van Aleksej Navalny en nieuw werk van Lize Spit en Stefan Hertmans: naar deze boeken is het uitkijken

Niet getreurd als de zomer over zijn hoogtepunt heen is: dan breekt het hoogseizoen voor nieuwe boeken aan. Welke interessante romans, kinderboeken of poëziebundels verschijnen binnenkort? Een selectie uit het ruime aanbod vind je hier. Van Lize Spit of Stefan Hertmans tot Aleksej Navalny en Bart Van Loo. Veel auteurs lanceren hun boek de komende maanden trouwens met een publiek

Lees meer »

“Meer armoede, meer geweld en meer migratie.” Professor Holslag voorspelt de gevolgen van Chinese miljarden in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlands leger neemt dienstplicht weer onder de loep: “Niet meteen verplichtend, maar toch dwingender aanmoedigend”

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Wel choco, geen dierlijke producten: Ferrero lanceert veganistische Nutella in België

Ferrero lanceert morgen een veganistische versie van Nutella in België, Frankrijk en Italië. Zo wil de Italiaanse producent van chocolade en zoetwaren de groeiende vraag naar plantaardige producten beantwoorden. “Al 60 jaar beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd om nog meer mensen te verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt de

Lees meer »