50 jaar nadat ze samen hun communie deden, werden Christel (68) en Marcel (68) verliefd aan de Costa Brava: “Ik herkende hem direct”

Als elfjarigen volgen ze zeven weken lang elke dag samen catechese in Nieuwkerken-Waas. Klaar. Vijftig jaar later kruisen ze elkaar, als bij een wonderlijk toeval, in een Aziatisch restaurant in Torrevieja. “Bijna niet te geloven en toch is het waargebeurd”, lachen Christel en Marcel (allebei 68), die uiteindelijk ook een koppel zullen worden. “En dat is allemaal de schuld van de maan.” 

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken een vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »