Elodie (12) doet ‘voor de fun’ auditie bij Koninklijke Balletschool in Antwerpen… en is meteen toegelaten: “Unieke kans voor haar”

Elodie Cardoen start begin september aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. De Moorsleedse, die danst bij de Roeselaarse dansschool Ndigo, deed er enkele maanden geleden auditie. “Eigenlijk deed ik die mee om eens te kijken hoe ver ik stond.”

De 12-jarige Elodie Cardoen uit de Kerkhofstraat in Moorslede is gebeten door de dansmicrobe. Toen ze vier jaar oud was, startte ze al met kleuterdans in dansschool Donatha. “Mijn ouders dansten vroeger niet, maar enkele nichtjes van papa wel. Ik vond het onmiddellijk leuk. Al van kinds af aan droom ik er van een beroemde danseres te worden. Ik besef maar al te goed dat moeilijk wordt, maar dromen mag.”

“De voorbije jaren groeide ik echt als danseres en leerde ik nieuwe stijlen ontdekken”

Na enkele jaren bij de toenmalige dansschool E-dance in Roeselare maakte Elodie de overstap naar dansschool Ndigo in Roeselare, waar ze de voorbije jaren verschillende dansstijlen ontdekte. “De voorbije jaren groeide ik echt als danseres en leerde ik nieuwe stijlen ontdekken. Modern vind ik bijvoorbeeld wel tof, maar ik besef nu ook dat de basis van alles ballet is.”

Auditie voor de fun

De jonge, talentvolle danseres liep de voorbije jaren school aan de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Moorslede. “Het lager onderwijs heb ik inmiddels achter de rug, de voorbije maanden keek ik samen met mijn ouders uit naar een middelbare school.” Dat zou normaal gezien het Barnum in Roeselare worden. “Een week voordat ik me zou inschrijven, besloot ik om een auditie mee te doen aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Eigenlijk was het gewoon de bedoeling om eens te kijken hoe ver ik stond. Ik deed eigenlijk mee voor de fun.”

“Ineke en Justin van Ndigo hebben me mee overtuigd om deze kans met twee handen te grijpen”

Elodie deed toch haar uiterste best en kreeg te horen dat ze mag starten in de gerenommeerde balletschool. Na een lang gesprek met Ineke Vandevyvere en Justin Yep, de zaakvoerders van Ndigo, besloot Elodie om die kans te grijpen. “Ineke en Justin hebben me mee overtuigd om deze kans met twee handen te grijpen. Natuurlijk ga ik mijn vrienden en vriendinnen missen, maar ook zij vinden dat ik dit moet doen.”

Op internaat

Op maandag 2 september start het grote dansavontuur van Elodie in Antwerpen. Achttien uur per week zal ze er dansles krijgen. “Maar ook tal van andere vakken staan er op haar programma. Van geschiedenis tot wiskunde. De lessen worden gegeven op ASO-niveau, iets wat we ook wel erg belangrijk vinden”, aldus mama Sofie Viaene.

Zij, haar man en hun zoontje zullen Elodie op weekdagen moeten missen. De talentvolle danseres verblijft dan van zondagavond tot vrijdag in het internaat van de school. “Elodie is zelfstandig en sociaal. Dit komt goed. We leggen haar ook geen druk op. Dit is een unieke kans, maar als ze wil terugkeren naar het gewone onderwijs mag dat zeker van ons.”

Ook Milan Yep zwaait vleugels uit

Justin Jep en Ineke Vandevyvere van dansschool Ndigo zijn alvast erg trots op Elodie. “Het is altijd leuk dat we jongeren vleugels kunnen geven om verder te gaan op hun pad.” Ook Milan Yep, het zoontje van de zaakvoeders van Ndigo, staat binnenkort voor een groot avontuur. Hij trekt bij de start van het nieuwe schooljaar naar de Royal Ballet School in Londen. De 11-jarige talentvolle danser liet recent nog zijn talent zien op het New Prague Dance Festival waaraan 300 dans uit tien verschillende landen aan deelnamen. Yep kreeg er de prijs voor Talent voor Dans.

Nog heel wat talent bij Ndigo

Maar ook nu Elodie en Milan minder te zien zullen zijn in de dansschool is er nog heel wat talent bij Ndigo. “In Praag wonnen we maar liefst acht trofeeën. In 2014 namen we er voor het eerst deel met één choreografie. Tien jaar later presenteerde we er elf choreografieën. Onze groep is het voorbije decennium erg gegroeid. Hetgeen alle dansers nu tonen is een bevestiging van hun harde werk en de visie van onze dansschool”, aldus Justin en Ineke.

The post Elodie (12) doet ‘voor de fun’ auditie bij Koninklijke Balletschool in Antwerpen… en is meteen toegelaten: “Unieke kans voor haar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Daar is de Atlantic Niña, het nichtje van weerfenomeen La Niña (en dat beide er samen zijn, is bijzonder)

Vergeet het weerfenomeen La Niña (de zus van El Niño) in de Stille Oceaan: momenteel gaat het in weerkringen vaak over de ‘Atlantic Niña’. Dat fenomeen vindt plaats in de Atlantische Oceaan, maar er gebeurt eigenlijk hetzelfde. De oppervlaktewateren aan de evenaar worden tijdelijk koeler. Dat er zowel een La Niña is als een Atlantische Niña, is best speciaal. Een

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

“Doet deugd om iets te kunnen betekenen voor de mensen”: Gezinsbond Rekkem mag 100 kaarsjes uitblazen

Op zaterdag 14 september organiseert Gezinsbond Rekkem een feest waarop iedereen meer dan welkom is. Reden tot feestvreugde is de verjaardagsviering van deze vereniging. En wat voor één: Gezinsbond Rekkem mag maar liefst 100 kaarsjes uitblazen.
The post “Doet deugd om iets te kunnen betekenen voor de mensen”: Gezinsbond Rekkem mag 100 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

Reder Willy Versluys haalt Crangon uit de vaart: “Als er zich geen werkbare formule aandient, stop ik ermee”

Meer dan een kwart eeuw voer de Crangon onder de vlag van vzw P.U.B. ter garnaalvaart met passagiers aan boord. Als zich geen geïnteresseerd overnemer aandient, doekt reder Willy Versluys zijn succesvol initiatief op.
The post Reder Willy Versluys haalt Crangon uit de vaart: “Als er zich geen werkbare formule aandient, stop ik ermee” appeared first on KW.be.

Lees meer »