Reminiscentiekoffers voor woonzorgcentra in Jabbeke

De intergemeentelijke samenwerking Ginter biedt vier reminiscentiekoffers aan. Jabbeke gaat daarmee aan de slag in de woonzorgcentra.

Avondrust komt als eerste aan de beurt met het thema volkscafé. De koffer is ontworpen om gesprekken te stimuleren met mensen die aan dementie lijden. Ze bevatten foto’s, geluidsfragmenten en objecten die uitnodigen om samen herinneringen op te halen.

“De reminiscentiekoffers bieden de mogelijkheid om het verleden te herbeleven en te delen, waardoor ouderen zich gewaardeerd en betrokken voelen”, vertelt schepen Wim Vandenberghe. “De drie andere koffers hebben het thema’s kindertijd, huishouden en aan tafel.” Het is de bedoeling dat de tweede koffer richting wzc Christoff gaat. De koffers kunnen worden uitgewisseld.

(P.A/foto DC)

The post Reminiscentiekoffers voor woonzorgcentra in Jabbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Acht doden na instorting gebouw in noorden van India

Reddingswerkers hebben in de Indiase stad Lucknow, in het noorden van India, acht lichamen vanonder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Dat melden Indiase media. Het drie verdiepingen tellende gebouw werd door verschillende bedrijfjes gebruikt als opslagplaats en garage, en stortte zaterdagnamiddag in.

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

‘Fonds voor kleine projecten’ steunt Limburgse scholen en verenigingen met Euregionale projecten

Met 2,5 miljoen in het Fonds voor Kleine Projecten, wil Europa samen met de provincie Euregionale grensoverschrijdende projecten steunen die scholen of verenigingen op poten zetten. Dat geld komt er door kleinere subsidiepotten samen te brengen en daar extra geld bovenop te leggen. Zo brengt Europa bijvoorbeeld 1,5 miljoen bij en zorgt de provincie voor een personeelslid die de aanvragers

Lees meer »

Tien minuten-regel helpt Ian Thomas bij spectaculaire gewichtsverlies: “Bij 105 kilo besefte ik dat het anders moest”

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het hoofd van CEO Frederik Delaplace: “Hij trok naar de VRT voor het naamkaartje, het prestige”

Zijn vrienden omschrijven hem als ‘joviaal’, programmamaakster Lidewij Nuitten noemde hem ‘dictatoriaal’. Na een week waarin de CEO van de VRT stevig onder vuur lag, dringt de vraag zich dan ook op: wie is Frederik Delaplace (54) eigenlijk? En waarom doet hij wat hij doet? Insiders gunnen ons een blik in het hoofd van de grote baas van de openbare

Lees meer »

“Misschien moet hij stoppen met wenen”: achtvoudig wereldkampioen Ogier haalt stevig uit naar WK-leider Neuville

WK-leider Thierry Neuville heeft de eerste wedstrijddag van de Rally van Griekenland als derde afgesloten na een moeilijke start. Maar nog belangrijker voor de Belg was de pechdag van concurrent Sébastien Ogier. De Fransman reed een lange tijd aan de leiding, tot een turboprobleem hem terugsloeg. Enkele uren na de race haalde de achtvoudige wereldkampioen stevig uit naar onze landgenoot.

Lees meer »

Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark

Een 30-jarige man uit Kortemark heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding, verkrachting en partnergeweld. J.B. misbruikte zijn toen vijfjarige dochtertje meermaals. Het openbaar ministerie eiste twaalf jaar cel.
The post Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »