KIJK – Straf beeld van ‘shelf cloud’ die over Roeselare trekt

Dinsdag trok een korte maar hevige storm door onze provincie. Onze provincie werd grotendeels gespaard van overlast en incidenten, maar er

Zo kan je hierboven een straf beeld zien van de ‘shelf cloud’ die over Roeselare trekt. We kregen dit toegestuurd van NoodweerBenelux, die dit fenomeen fotografeerde.

Incidenten in West-Vlaanderen

Door het onweer waren er enkele incidenten. Zo was er zware verkeershinder in Diksmuide nadat spooroverwegen door blikseminslag gesloten bleven. In Ieper viel een brokstuk op de Grote Markt nadat daar ook bliksem insloeg. In Brugge kwam een fietser er met de schrik vanaf nadat een tak afbrak door een rukwind en hij geraakt werd. De man werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

The post KIJK – Straf beeld van ‘shelf cloud’ die over Roeselare trekt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel

Op vrijdag 23 augustus mocht Ghislena ‘Mia’ Vanderhoeven in woonzorgcentrum De Polderparel honderd kaarsjes uitblazen. Schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) feliciteerde de eeuwelinge namens het gemeentebestuur en overhandigde haar een lekkernijenmand van Oxfam.
The post Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prikacties bij Ontex in Eeklo, weekendploeg legt enkele uren het werk neer

Vanochtend hebben de werknemers van de weekendploeg bij Ontex in Eeklo een tijdlang het werk neergelegd. Ontex kondigde in juni aan dat er een 500-tal mensen moet vertrekken in de vestigingen in Eeklo en Buggenhout. De bonden en de directie zijn nog steeds aan het onderhandelen en de actievoerende werknemers willen vooral duidelijkheid. Na enkele uren ging de overgrote meerderheid

Lees meer »

Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”
The post Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee

Lees meer »