Ruben Vanraefelghem (R. Knokke FC, 1ste nationale) gaat nog even door: “Lichaam protesteert nog niet”

Een zeldzame vrije avond voor Ruben Vanraefelghem: we mogen hem opzoeken in zijn gezellige woning in het landelijke Roksem. We worden geconfronteerd met een huiselijk tafereel waarin de kindjes Josie en Bloom een hoofdrol vertolken. Terwijl de zus van de vrouw des huizes zich over de kroost ontfermt, zetten Ruben Vanraefelghem (31) en zijn levensgezellin Kay Demeyer (32) zich bij ons voor het dubbelinterview.

We zetten de klok terug naar de zomer van 2014. Ruben Vanraefelghem maakt de overstap van Koksijde naar Knokke. Voordien had hij gevoetbald bij achtereenvolgens Eernegem en Cercle Brugge. Hij groeide uit tot een van de beste centrale verdedigers van het Belgische voetbal. Ruben blikt fier terug.

“Yves Lanckriet was onze coach maar zes maanden later werd Yves Van Borm voorgesteld. Je kent de rest van het verhaal wel: we veroverden vijf kampioenstitels en schakelden bekerhouder Standard, gecoacht door Michel Preud’homme, uit in eigen vesting en haalden de nationale televisiestations.”

Kapitein

“We hebben net het eerste seizoen onder Jannes Tant en zijn assistent Wesley De Smet beëindigd. De opvolger van Yves Van Borm drukte zijn eigen stempel, is een specialist in het opleiden van jongeren, en loodste ons naar de derde positie. Er komen tot op heden negen neofieten bij, meestal jeugdige elementen, maar ervaren rakkers zoals Nils Pierre en ikzelf, hebben toch twee jaar mogen bijtekenen.”

“Anders voetballen onder Jannes Tant? Ja, maar ik kom met elke coach overeen en voer mijn opdrachten vlekkeloos uit. Als kapitein zie ik me een beetje het verlengstuk van de sportieve baas, dus moet ik zijn manier van voetballen door en door onder de knie hebben. Dat lukt.”

“Ondanks een goed gevuld programma voel ik me optimaal in orde. Als het druk is begin ik om 6 uur in de garage in Oudenburg, waar ik een lange dagtaak vervul. Daarna trek ik vier keer per week naar Knokke om er de oefensessies bij te wonen. En neen, ik klaag nooit. Mijn lichaam verzorg ik op-en-top. De vrije uurtjes breng ik zalig door bij Kay, Josie en Bloom, mijn drie goudstukjes.”

Uitgaansleven

Kay Demeyer luistert aandachtig. We vragen haar meteen of Ruben nog even scherp voetbalt als tien jaar geleden. De stervoetballer kijkt haar vragend aan met twinkelende ogen maar Kay is een pientere jonge dame. “Zo goed kan ik het voetbal niet meer volgen want mijn aandacht gaat hoofdzakelijk uit naar onze twee pagadders. Wel hoor ik nog steeds iedereen vol lof spreken over mijn Ruben.”

“Acht jaar geleden leerde ik hem kennen in het uitgaansleven. Ik wist dat hij voetbalde, maar hechtte daar nauwelijks belang aan. Het klikte gewoon. Zelf woonde ik alleen, Ruben in zijn ouderlijke thuis. We verhuisden samen onder één dak en voelen ons opperbest. Tijdens de coronaperiode werd ons eerste kindje geboren, daarna mochten we er nog eentje verwelkomen.”

“Mijn vriend klaagt nooit maar soms merk ik wel dat hij echt moe is. Vermits hij zijn lichaam zo optimaal verzorgt en wellicht ook omdat hij over een ijzeren gestel beschikt, recupereert hij binnen de kortste tijd. Als we van een vrije zondag genieten gebeurt het soms dat we samen een match voetbal meepikken. We houden allebei van het spelletje. Op het einde van de vorige competitie volgden we het promotieduel tussen Jabbeke en Jong Male, samen met de kindjes. We zaten gezellig achter de omheining en genoten samen. Als we na zulke momenten thuiskomen, ploffen we ons in de zetel.”

“Ik ben een voetbalvrouw en geniet ervan. Trouwens, in Knokke worden niet alleen de voetballers in de watten gelegd: de verantwoordelijken besteden veel aandacht aan de wederhelften. Dat appreciëren we. Ook wij offeren, zij het met liefde en plezier, onze weekends op. Hoelang hij nog doorgaat? Misschien dat Ruben daar zelf beter op antwoordt.”

Vergrootglas

De Knokse kapitein pikt in met een reactie die hij ons door de jaren heen blijft herhalen: “Mijn lichaam protesteert nog niet, dus ga ik er nog maar eens twee competities tegenaan. Graag wil ik zelf beslissen wanneer ik het niveau niet meer aankan. Ik gruw van de gedachte dat mijn trainers me zouden moeten komen mededelen dat het niet meer lukt. Vandaar dat ik altijd mijn eigen prestaties met een vergrootglas evalueer.”

(JPV)

The post Ruben Vanraefelghem (R. Knokke FC, 1ste nationale) gaat nog even door: “Lichaam protesteert nog niet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B) willen voor eigen sterkte gaan: “Onze ploeg is duidelijk versterkt”

De Doskovieten van Kanegem moesten de voorbije transferperiode stevig op de markt gezien certitudes als Matthieu Verbrugghe en Jens Langeraet beslisten om te stoppen met voetballen. Men slaagde in de opzet, want de aanwinsten hebben zich in de voorbereiding duidelijk getoond. En ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Westkapelle (3-1 winst).
The post Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B)

Lees meer »

Minstens één dode, twee extra exits en belandt Marianne in de cel? 30ste seizoen van ‘Thuis’ start dramatisch

Verdwijnt Marianne uit ‘Thuis’ omdat ze naar de gevangenis moet? Wie is de mysterieuze schutter in het gerechtsgebouw en wie raakte er gewond? En gaat Tamara eindelijk op zoek naar haar ontvoerde kinderen? Die hamvragen worden maandag bij de start van het 30ste seizoen opgelost. De VRT 1-soap belooft een dramatische start, want deze week valt er al zeker één

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen door mensen”

Op zondag 15 september viert pastoor Jozef Bekaert uit de Schoolstraat zijn 85ste verjaardag, maar ook zijn 60 jaar priesterschap. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de Sint-Amandskerk, waar alle parochianen welkom zijn. De misviering wordt opgeluisterd door het koor ‘Gaudeamus Igitur’ uit Roeselare.
The post Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen

Lees meer »

Een jaar na het pijnlijke verlies van viervoeter Vili, verwelkomt Kathleen Aerts nieuwe hond: “Bitterzoet gevoel”

Een jaar nadat ze met veel verdriet afscheid moesten nemen van hun geliefde hond Vili, verwelkomen Kathleen Aerts (46) en haar gezin een nieuw gezinslid: Zola. “De leegte die Vili achterliet was enorm. Maar het universum had iets moois voor ons in petto: het heeft Zola naar ons gestuurd”, schrijft Kathleen op Instagram, terwijl ze enkele schattige foto’s van hun

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. ZILVER! Genyn snelt op 100 meter naar zijn tweede medaille, Habsch zesde

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Ook in de avondsessie was het raak. Peter Genyn bezorgde België een zilveren medaille op de 100

Lees meer »

“Soms loopt Ben Crabbé boos of stomverbaasd uit beeld”: voor 30 jaar ‘Blokken’ klapt jurylid Kris Soret uit de biecht

De kijker hoort hem als de jury van Ben Crabbé (61), maar ziet hem nooit in beeld. Behalve nu uitzonderlijk bij de 30ste verjaardag van ‘Blokken’. Kris Soret (69) is sinds dag één verantwoordelijk voor alle quizvragen en doet voor deze gelegenheid zijn boekje open over het succesformat. “Tv-recensenten gaven ons maar één seizoen”, onthult hij. Vandaag zitten ze aan

Lees meer »

Haar ex wachtte haar op met jerrycan van vijf liter benzine: meer details bekend over brutale aanval op olympische atlete Rebecca Cheptegei

Er zijn meer details bekend over de aanval op de Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei (33). De olympische atlete ligt in kritieke toestand nadat ze door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT

Na de succesvolle editie van LandMarck Leeft! eind mei, organiseert LandMarck nu een najaarsevenement voor de Kortrijkzaan op zondag 20 oktober. MARCKT wordt een dag waarop de volledige site in marktsfeer wordt ondergedompeld en daarvoor zoekt de organisatie nog deelnemers.
The post LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »