Rayan El Bahri hoopt op eerste speelminuten bij Cercle

Cercle Brugge is terug van zomerstage in het Nederlandse Venray. Rayan El Bahri (20) maakte als jongeling voor de derde keer een dergelijk kamp mee. “Ik zat vijf keer op de bank bij de eerste ploeg. Officiële speelminuten heb ik nog niet en ik hoop die dit jaar te grijpen. Het is aan mij om me op de training en in de oefenmatchen te bewijzen.”

Voor Rayan El Bahri was de zomerstage opnieuw een unieke ervaring, waar hij de kamer deelde met Abu Francis. “Ik ben al iets langer in de groep en moest mij minder aanpassen dan enkele andere spelers. Om hen te laten integreren, deden we een quiz, een spelletjesavond en trokken we op teambuilding waarbij we een vlot moesten bouwen om daarmee in groepen tegen elkaar te varen. De stage konden we met de winst tegen Larnaca positief afsluiten.”

Volste vertrouwen

Rayan verving op het uur Felipe Augusto en staat bekend als een speler met zeer veel intensiteit. “Dat is wel nodig bij de beloften en het eerste elftal van Cercle. Heel veel jongens willen in mijn schoenen staan. Je moet dan ook dankbaar zijn voor elke minuut die je krijgt en die ook grijpen.” El Bahri is van oorsprong een tien. Hij kan ook als rechts- of linksbuiten spelen. “Dat doe ik dan ook. Ik ben iemand die heel graag de bal in de voeten krijgt, niet zozeer iemand die een technische bagage, de kracht en de snelheid heeft.”

Rayan is aan zijn vierde seizoen bij Cercle begonnen. Voorheen speelde hij tot aan de faling bij Sporting Lokeren. Hij woont in de Gentse volksbuurt Brugse Poort en is net als zijn moeder in ons land geboren. Zijn vader is van Marokkaanse origine. “Hij steunt mij overal. Hij zegt zijn werk af voor de verre verplaatsingen.”

Met Jong Cercle treedt El Bahri straks aan in eerste amateur. “Vorig jaar mocht ik in die ploeg veel speelminuten maken. Ik hoopte op meer. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat het zo is. Er komt een competitie met heel mooie ploegen, zodat we ons nog beter kunnen meten met hen. Er zijn heel wat nieuwe spelers die zich moeten inpassen. Maar ik heb er het volste vertrouwen in.”

(ACR)

The post Rayan El Bahri hoopt op eerste speelminuten bij Cercle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

30 extra parkeerplaatsen in Dorpstraat

Het centrum van Bekegem is een gloednieuwe parking rijker! De realisatie van dit project draagt bij tot de verbetering van de parkeermogelijkheden en de leefomgeving in het centrum van Bekegem. Inwoners, bezoekers van OC De Kouter en bezoekers aan de dorpsschool kunnen ten volle gebruik maken van deze extra parkeerfaciliteiten. Het gemeentebestuur kocht in 2019
The post 30 extra

Lees meer »

Leon en Ria vieren diamanten huwelijksverjaardag

Leon Verstraete en Ria Van Zieleghem beleefden op 13 juli 1964 een van de leukste dagen van hun leven. Die dag stapten ze immers in het huwelijksbootje in Lichtervelde. Daarmee viert het koppel hun 60ste huwelijksverjaardag. Leon werkte bij de toenmalige CBRT, die uiteindelijk Philips geworden is. Hij monteerde er televisietoestellen. Ria bleef thuis om
The post Leon en

Lees meer »

Man (44) bijt vriendin in kaak en gooit haar van balkon: “Een combinatie van alcohol en drugs is nooit goed”

De 44-jarige T.V. uit Aalst moest zich dinsdag in de Dendermondse rechtbank verantwoorden voor poging doodslag. Hij gooide vorig jaar zijn vriendin van het balkon van zijn appartement. Onder invloed van verdovende middelen beet hij haar eerder ook al in de kaak. “Een combinatie van alcohol en drugs is nooit goed”, sprak de procureur, die drie jaar cel eist.

Lees meer »

Diefstal van bouwmaterialen in Izegem

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden bouwmateriaal gestolen bij Revasport in de Roeselarestraat in Izegem. Kinesitherapeut Merein Boudry doet een oproep naar getuigen.
The post Diefstal van bouwmaterialen in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare

Stedelijke Basisschool De Brug zette maandag niet alleen het nieuwe schooljaar in maar opende meteen de nieuwe gebouwen en vooral de groene speelplaats aan de kant van de Steenstraat. De 2.400 vierkante meter oude betonnen speelplaats werd hiervoor onthard.
The post Betonnen vlakte maakt plaats voor spannende groene speelplaats in SBS De Brug in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

Wel choco, geen dierlijke producten: Ferrero lanceert veganistische Nutella in België

Ferrero lanceert morgen een veganistische versie van Nutella in België, Frankrijk en Italië. Zo wil de Italiaanse producent van chocolade en zoetwaren de groeiende vraag naar plantaardige producten beantwoorden. “Al 60 jaar beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd om nog meer mensen te verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt de

Lees meer »

Voorstel drastische verhoging toeristenbelasting zaait onrust in Italië: “Dit is paniekzaaien”

Italië kampt al jaren met overtoerisme. In Venetië, Florence en de Cinque Terre werden al maatregelen zoals entreegeld ingevoerd en nu overweegt de regering Meloni ook een aanzienlijke verhoging van de toeristenbelasting om “toeristen verantwoordelijker te maken”. Het voorstel wekt woede op bij toerismeorganisaties, die vrezen dat buitensporige verhogingen toeristen zullen afschrikken: “Laten we toeristen niet wegjagen met buitensporig hoge

Lees meer »

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

Sofie Wyffels (47) is de nieuwe directeur van VBS ‘t Brugske in Dadizele: “Ik werd hier met open armen ontvangen”

Sofie Wyffels (47) uit Rumbeke startte het nieuwe schooljaar als nieuwe directrice van de Vrije Basisschool ’t Brugske in Dadizele. Sofie werkte 26 jaar in de Sint-Jozefsschool in Roeselare. “Ook als directeur heb je een connectie met de kinderen”, aldus Sofie, die samen met haar team op 2 september de kinderen via de Moorsledestraat ontving.
The post Sofie Wyffels

Lees meer »