LIVE FORMATIE. Rousseau (Vooruit) over De Wever (N-VA) als premier: “Dan kan hij het niet op anderen steken als het misloopt”

Een maand na de verkiezingen kunnen ook de onderhandelingen voor de federale regering beginnen. Bart De Wever wordt om 10 uur op het paleis verwacht. Koning Filip zal de N-VA-voorzitter wellicht tot formateur benoemen. Volg de laatste updates hier in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24

Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24. Op het podium werd ze geflankeerd door Lorin Corlu uit Genk en Joy Vanmellaerts uit Oostrozebeke. Laatstgenoemde ging trouwens met een drietal awards aan de haal.
The post Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tot op verkiezingsdag zullen onderhandelaars zich bezighouden met van alles behalve het vormen van een regering”

Bart De Wever (N-VA) is opnieuw formateur. Van de koning krijgt hij maar liefst drie weken alvorens hij opnieuw op de koffie moet. Dat betekent dat de federale regering al zeker voor na de lokale verkiezingen is. De onderhandelaars vertellen wel dat ze “constructief” bezig zijn met het vormen van een regering, maar intussen leggen ze zich vooral toe op

Lees meer »

Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter maakt

Een 47-jarige man uit Leuze-en-Hainaut heeft zich voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor misbruik van vertrouwen, informaticabedrog en hacking. Een 71-jarige kwetsbare vrouw uit Kortrijk werd ruim 10.000 euro lichter gemaakt. Het openbaar ministerie eiste twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter

Lees meer »

Zeldzame albinokreeft Lucky zwemt nu in De Oesterput in Blankenberge: “Kans van 1 op 30 miljoen dat je zo’n kreeft ziet”

Lucky the lobster, de uiterst zeldzame albinokreeft die ontdekt werd in het restaurant van Casino Oostende, kreeg een nieuwe thuis. Ze zwemt nu in restaurant De Oesterput in Blankenberge. “Kreeften kunnen tot 40 jaar worden. Lucky zal met de juiste voeding een lang en gelukkig leven hebben.” Ook het speciale aquarium waarin de kreeft nu rondzwemt, zal daar een handje

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend”

Een groot straatfeest waarop iedereen welkom is. Zo wil Tordale zijn 55ste verjaardag vieren. Zonder academische zitting of andere plechtstatigheden. Op zaterdag 21 september van 14 tot 19 uur aan het hoofdgebouw in de Bruggestraat is het zover. Dan is het feesten geblazen.
The post Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slechtziende marathonloper Martin Clobert en zijn begeleiders over hun onbreekbare band: “Zij zijn mijn ogen, in en buiten de race”

De bijna blinde Martin Clobert (31) heeft vandaag, op de slotdag van de Paralympische Spelen, twee paar extra ogen. Zijn onmisbare gidsen Valentin Poncelet en Sébastien Thirion zullen naast hem het parcours van de marathon afwerken. Wat is hun rol, hoe zijn ze aangelijnd en krijgen ook zij een medaille als Clobert er één wint? “Tijdens de wedstrijden is het

Lees meer »