? De Parachutemoord. “Els Van Doren was een rivale. Clottemans wilde Marcel voor zichzelf”

Els Van Doren moest dood, omdat Els Clottemans hun gezamenlijke minnaar Marcel voor zich alleen wilde. Bewijs dat Clottemans de parachute van Van Doren saboteerde was er nooit, een bekentenis ook niet, een motief wel. De vijfde aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Parachutemoord: “Ik hoor een stem uit het hiernamaals, en die is van mijn beste vriendin Els: ‘Jij moet die pilot chute vinden.’” 

Meer krantenkoppen in België

“Lang heeft niemand geweten dat Erik nog een broer had”: wie is Patrick Van Looy, die opdook in ‘Komen eten’?

Opvallend moment in ‘Komen eten’ maandagavond. Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, schakelde Erik Van Looy (62) de hulp in van zijn jongere broer Patrick. Omdat Erik niet kan koken, moest die stiekem de worst en puree bereiden voor de gasten. Maar wie is Patrick eigenlijk? Ooit winnaar van een schoonheidswedstrijd, en in tegenstelling tot Erik niet per se

Lees meer »

Histoire d’Or opent nieuwste vestiging in Ring Kortrijk

Na enkele winkels in het Brussels gewest opende juwelierszaak Histoire d’Or nu ook hun vierde winkel in Vlaanderen, met name in Ring Kortrijk. “Of het nu gaat om liefde, vriendschap of familie, Histoire d’Or helpt je de mensen van wie je houdt te vieren, jong en oud”, luidt het.
The post Histoire d’Or opent nieuwste vestiging in Ring Kortrijk

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München: “Neergeschoten verdachte is overleden”

De hulpdiensten in de Duitse stad München zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk

N-VA Deerlijk heeft de 23 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Filip Terryn, gemeenteraadslid sinds 2012, is lijsttrekker. Frieda Dejager, gemeenteraadslid van 2012 tot 2018, duwt de N-VA-lijst.
The post Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nooit hang ik nog de held uit”: ex-Vive la Fête-drummer Gino (50) betrapt sluikstortster (70), maar ligt nu zwaargewond in ziekenhuis

“Vrienden zeggen me dat ik het juiste heb gedaan. Maar volgende keer rijd ik gewoon door.” Gino Geudens (50) uit Herentals ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij ’s nachts een sluikstorter betrapte. De drummer bij onder meer rockband Metal Molly wilde de 70-jarige vrouw tegenhouden in afwachting van de politie. Maar daar dacht de vrouw duidelijk anders over.

Lees meer »

Wordt oudste boom van de Westhoek de Boom van het Jaar? “Hij is geselecteerd als kandidaat voor West-Vlaanderen”

De oudste boom van de Westhoek zat lang verscholen in een afgesloten bos van nonkel Henri, maar is sinds kort toegankelijk voor het publiek en wordt nu de West-Vlaamse kandidaat voor de titel Belgische Boom van het Jaar.
The post Wordt oudste boom van de Westhoek de Boom van het Jaar? “Hij is geselecteerd als kandidaat voor West-Vlaanderen” appeared

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »

Geena Lisa specialiseert zich als narcismecoach: “Het was een vriendin die me erop wees dat ik in toxische relatie zat”

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

Na zomers weekend neemt temperatuur flinke duik: “Vorig jaar hittegolf, nu te koud voor deze tijd van het jaar”

Op de meeste plaatsen was het zondag nog heerlijk genieten van de zon, al viel hier en daar al een plaatselijke bui, vooral in het westen en zuidwesten. Vanaf maandag krijgen we erg wisselvallig weer, met maxima tot amper 15 graden op donderdag. Is de zomer nu definitief voorbij? “De komende dagen zien er allesbehalve fraai uit”, voorspelt weerman Frank

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend”

Een groot straatfeest waarop iedereen welkom is. Zo wil Tordale zijn 55ste verjaardag vieren. Zonder academische zitting of andere plechtstatigheden. Op zaterdag 21 september van 14 tot 19 uur aan het hoofdgebouw in de Bruggestraat is het zover. Dan is het feesten geblazen.
The post Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend” appeared first on KW.be.

Lees meer »