Brussel bekijkt wat te doen met zijn laatste grote open ruimte: “We wisten zelf niet wat we zouden aantreffen”

Schaarbeek-Vorming is nu nog een ongetemde vlakte in het noorden van Brussel. Dat moet de volgende jaren veranderen. De ambitie is groot, velen azen op een plekje. “Zal de natuur nog de ruimte krijgen die ze verdient?”

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Futura Wervik viert nieuwe fietsstraat met verkeersvrije speelnamiddag: “Blij dat we schooljaar zo kunnen starten”

Op de eerste schooldag zet basisschool Futura in Wervik de verkeersveiligheid in de verf met de inhuldiging van een nieuwe fietsstraat. De Hellestraat, de straat waar de school ligt, werd deze namiddag voor alle verkeer afgesloten en omgedoopt tot ‘Futura Boulevard’. Kinderen konden er voor één keer op straat spelen en opdrachten uitvoeren. Ook de buurt was uitgenodigd.

Lees meer »

Kan België maandag winnen in Lyon? “Frans verlies geeft misschien hoop, maar nu is Italië in voordeel”

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”
The post Politie Kortrijk hoopt met

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Grondig Anders gaat op zoek naar nieuwe locatie

Grondig Anders is op zoek naar een nieuwe lap grond. De vzw onderhoudt een stuk grond in de Grietestraat in Lichtervelde, maar de eigenaars willen deze samenwerking stopzetten. “We benadrukken vooral dat hiermee geen einde komt aan de vzw Grondig Anders”, zegt Bart Neirynck. “We zijn zoveel meer dan enkel onze moestuin. We zijn een community en we willen de

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Vernieuwd Munitieplein officieel geopend: “Orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”

Vrijdagavond werd het vernieuwde Munitieplein in het bijzijn van een grote groep omwonenden officieel geopend. De stad zorgde er voor extra groen, banken en nieuwe speelelementen. “Dit is het orgelpunt van de facelift die Krottegem de voorbije jaren onderging”, aldus de burgemeester, die ook nog goed nieuws had voor de buurtbewoners die de voorbije weken geconfronteerd werden met overlast door

Lees meer »

Antwerpen verbiedt het, hier doen schepenen zélf mee: 128 ploegen strijden in Lichtervelde voor Belgische titel beerpong

Wie gooit het best een pingpongballetje in een beker gevuld met bier? Het antwoord op die vraag kennen we zaterdag, want in Lichtervelde strijden 128 duo’s dan voor de Belgische titel beerpong. “Maar verwar ons kampioenschap zeker niet met overmatig drankgebruik”, beklemtonen de organisatoren. “Integendeel: wie goed wil beerpongen, moet vooral een heldere geest hebben.”
The post Antwerpen verbiedt

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur

N-VA Oostkamp heeft met 27 kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de intentie om met haar programma ‘Thuis in Oostkamp’ een grotere rol te spelen in het lokale bestuur.
The post N-VA Oostkamp wil meer wegen op lokaal bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen”

Met een geknalde afstand van 38,09 meter mag Ward Honoré zich de nieuwe, Belgische kampioen savatteschieten noemen. Tijdens de bloedstollende strijd in Kortrijk slaagde hij erin zijn pantoffel het verst te lanceren. “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen.”
The post Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat

Lees meer »

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »

Vijf demonstranten opgepakt bij massaal protest voor vrijlating gijzelaars in Tel Aviv

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »