Eerst kregen Russische theatermakers een prestigieuze prijs voor hun stuk over IS-vrouwen. Nu een celstraf van zes jaar

Regisseur Jevgenia Berkovitsj en dramaturg Svetlana Petritsjoek zijn veroordeeld tot zes jaar cel, wegens een stuk dat terrorisme zou “rechtvaardigen”. In 2022 ontving die voorstelling nog de hoogste onderscheiding voor theater in Rusland.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken

Aan de Oude Eiermarkt in Lo staat sinds kort een deelwagen ter beschikking van de inwoners. Het voertuig reserveren kan via het autodeelplatform Claus Mobility. “Deelwagens zijn belangrijk voor plattelandsgemeenten”, zegt schepen Wout Cornette.
The post Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »

5 jaar na dodelijke gasexplosie in Wilrijk kampen slachtoffers nog altijd met problemen: “Nog heel mijn leven moet ik 2 keer per week naar de kine”

In Wilrijk is de gasexplosie herdacht die 5 jaar geleden een grote ravage veroorzaakte en waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. Enkele anderen raakten gewond en 3 huizen waren volledig vernield. Slachtoffers van toen ondervinden vandaag nog steeds de gevolgen van die zware explosie. "Bij harde knallen krijg ik nog altijd paniekaanvallen", zegt Katy Watterniaux-Peeters. Vijf jaar geleden

Lees meer »

Handzame kermist vier dagen lang

Na Edewalle en Kortemark blijft de gemeente gewoon kermissen, want het volgende feestgedruis vindt vanaf 6 september alweer plaats in Handzame, waar een heus feestdorp op poten gezet wordt, van de Gildezaal tot aan café ‘t Schaek.
The post Handzame kermist vier dagen lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw

De rechter in Ieper veroordeelde een man uit Zonnebeke voor slagen aan en belaging van zijn ex-vrouw. Tayeb B. stond ook terecht voor verkrachting, maar werd daarvoor vrijgesproken. “Er waren spanningen en plots is hij ontploft”, aldus zijn advocaat Marc Snick.
The post Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw appeared

Lees meer »

VS klagen verantwoordelijken van Russische televisiezender aan voor verkiezingsinmenging

De Verenigde Staten hebben woensdag aangekondigd dat ze twee verantwoordelijken van de Russische televisiezender RT zullen vervolgen voor verkiezingsinmenging. Het gaat onder meer om hoofdredactrice Margarita Simonian. Daarnaast worden sancties ingevoerd tegen enkele hackers en een ngo die gelinkt kan worden aan het Kremlin. De sancties zijn een reactie op pogingen tot inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van later dit

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »

Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius op site voormalige meubelfabriek in Torhout

Op het domein van de voormalige meubelfabriek Thor aan de Industrielaan werden zopas tien containerklassen geplaatst die in hoofdzaak bestemd zijn voor de leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) van de Scholengroep Sint-Rembert. Sivi, dat liefst 150 leerlingen meer telt dan vorig schooljaar, kampt momenteel op de eigen campus met plaatsgebrek.
The post Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »