LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweersystemen voor Oekraïne: “Tastbaar resultaat op eerste dag NAVO-top”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Eerder kondigde NAVO-topman Jens Stoltenberg aan dat het bondgenootschap voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten voor Oekraïne aanschaft. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

“Het geeft stress, haalt hun planning overhoop en perkt hun vrije tijd in”: waarom scholen zorgvuldiger moeten omspringen met Smartschool

Nauwlettend volgt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de discussie over smartphones op school. Vaak grijpen ook scholen en ouders (te) gretig naar de technologie, bijvoorbeeld voor Smartschool, vindt ze. “Het lijkt wel alsof kinderen en jongeren niet meer onbewaakt hun ding kunnen doen”, staat in haar pas uitgegeven boek.

Lees meer »

KIJK. Wielwissel gaat op bizarre wijze helemaal mis, gretige Evenepoel toont zich: de hoogtepunten uit de Tour of Britain

Geen twee op twee voor Soudal Quick-Step in de Tour of Britain. De Belgische formatie leek in de tweede etappe over de beste papieren te beschikken, maar Julian Alaphilippe moest in een sprint met drie z’n meerdere erkennen in Stephen Williams. Een gretige Remco Evenepoel finishte als vijfde. Bekijk als HLN-abonnee hieronder de hoogtepunten!

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Vrolijke kotstudente met één slecht kantje: na feestzomer begint nu het serieuze studiewerk voor prinses Louise

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Dirk Desseyn (77) plaatst sinds mei 2022 orgelversies van klassieke evergreens op YouTube. Sinds Dirk in november vorig jaar opnames met zijn gloednieuwe digitale orgel op YouTube begon te posten, schoten de likes, de weergaves en het aantal abonnees de hoogte in. Dirk haalde in augustus zelfs twee maal Radio 2.
The post YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

“We hebben er een monster van gemaakt”: moedeloze Verstappen, die frustraties toont in auto, wil zelfs niet meer over titel spreken

Met de week brokkelt de dominantie van Max Verstappen meer af in de Formule 1. Na weer een weekend knokken met zijn “onbestuurbare” auto in Italië en een zesde plek ziet hij het niet meer goedkomen. Gelaten en gefrustreerd stond hij in een hoekje van de paddock – een nieuwe wereld voor hem – de pers te woord. “Bakoe en

Lees meer »

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kotmadam Sarafian’: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »