TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO koopt voor ruim 600 miljoen Stingers voor Oekraïne – Hoge VN-functionaris: aanval op ziekenhuis is oorlogsmisdaad

De NAVO schaft voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten aan voor Oekraïne, zegt topman Jens Stoltenberg. De bekende Stingers van Amerikaanse makelij zijn hard nodig in Oekraïne om de onophoudelijke luchtaanvallen van Rusland te weerstaan. En aanvallen richten op ziekenhuizen in Oekraïne is een “oorlogsmisdaad”, heeft een hoge VN-functionaris dinsdag gezegd op de spoedzitting van de Veiligheidsraad. Die vergadering werd bijeengeroepen de dag na de dodelijke aanvallen die toegeschreven worden aan Rusland. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 9 juli terug. 

Meer krantenkoppen in België

“Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”: zoveel brengt investering in huurhuis op

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging

Pro Nieuwpoort heeft een volledige kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen van volgende maand voorgesteld. “Mijn ambitie was om een volwaardige lijst samen te stellen die een geloofwaardig alternatief kan zijn voor het huidige bestuur”, vertelt Nicolas Vermote, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.
The post Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »