Technische storing leidde tot dubbele betalingen bij sommige Argenta-klanten 

Als gevolg van een technische storing zijn betalingen bij sommige klanten van Argenta zondag en maandag 2 keer van hun rekening gegaan. Dat bevestigt de woordvoerster van de bank, Tiziana Rizzo, nadat Het Nieuwsblad het nieuws had gebracht. 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Diana en André

Diana Braekevelt en André Vandeweghe werden op zaterdag 24 augustus op het gemeentehuis ontvangen voor de huldiging naar aanleiding van hun 65ste huwelijksverjaardag. Beiden, afkomstig van Pittem, genieten ze vooral van al het goede in het leven.
The post Diamant voor Diana en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief bij HLN: NINOVE-KNOKKE. Thuisploeg wint verdiend topaffiche eerste afdeling

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Ninove kon dankzij een foutje in de verdediging van Knokke 1-0 maken en wist die voorsprong daarna te behouden ondanks druk van Knokke. De thuisploeg start zo met vier op zes, Knokke blijft steken

Lees meer »

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar feestvieren”

Dit schooljaar is het precies 150 jaar geleden dat de zusters Maricolen in Maldegem zijn neergestreken en er een school oprichtten. Een bijzondere verjaardag die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Een heel schooljaar lang staan er feestelijke activiteiten op het programma, waarbij zowel leerkrachten als leerlingen nauw betrokken worden.
The post Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar

Lees meer »

Buren in de Warandedreef: een warm buur(t)initiatief

De Warandedreef is een 700 meter lange straat met slechts aan één kant bebouwing en het is geen plek waar je veel bewoners aantreft. Het is een lang lint met veel open ruimtes ertussen. Toch is dit de perfecte plek voor een jaarlijks buurtinitiatief dat vijftien jaar geleden werd opgezet. Het idee was simpel maar
The post Buren in

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Gedetineerde probeert verpleegster te wurgen

Een 25-jarige vrouwelijke gedetineerde uit de gevangenis van Brugge probeerde tijdens een doktersconsultatie vorige week zonder aanleiding een verpleegster te wurgen met een schoenveter. Het slachtoffer raakte niet zwaargewond, maar is wel in shock. “Het was al de derde keer op rij dat de gedetineerde geweld gebruikte tegen het personeel”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Sandra Droissart. “Dat gebeurde telkens zonder aanleiding. Het

Lees meer »

Roeselarenaar krijgt vier jaar cel voor messteken aan inmiddels overleden partner

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner kreeg daarvoor van de rechter een celstraf van vier jaar voor poging doodslag. De helft van de straf is voorwaardelijk, als hij zich aan enkele voorwaarden houdt. Aan het slachtoffer moet hij ruim 6.000 euro

Lees meer »