Bewoners van Polderstraat in Londerzeel meten schade op na valwind: “Ik heb drie zonnepanelen nog steeds niet teruggevonden”

“We waren mosselen aan het eten. En toen werd alles heel donker.” Een valwind heeft dinsdag in Londerzeel lelijk huis gehouden. Verschillende daken zijn vernield en de rondvliegende brokstukken zorgden eveneens voor schade. De inwoners van de Polderstraat in Londerzeel lijken de zwaarste slachtoffers te zijn van het hevige noodweer. “Het lijkt wel alsof ze met een machinepistool tegen mijn dakgoot hebben geschoten.” 

Meer krantenkoppen in België

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert

Op zondag 1 september vierden Etien Titeca (85) en Jenny Brouckaert (80) hun diamanten bruiloft. Samen met hun familie kwamen ze vieren in PUUR in Klerken.
The post Diamant voor Etien Titeca en Jenny Brouckaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vredefeesten in Sint-Niklaas zijn meer dan alleen luchtballonnen

De absolute publiekstrekker op de Vredefeesten in Sint-Niklaas blijven natuurlijk de luchtballonnen op de Grote Markt. Maar als die, zoals zaterdagochtend, aan de grond blijven door het slechte weer, valt er nog heel wat anders te beleven tijdens het feestweekend. Er zijn een wereldmarkt, heel wat optredens en andere randactiviteiten in het centrum van Sint-Niklaas.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kotmadam Sarafian’: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »

Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt nadat een personenwagen tegen de gevel van een appartementsgebouw in Westkerke eindigde. Daardoor sneuvelde een raam.
The post Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Aan de bal is Anderlecht huilen met de pet op”: voor Marc Degryse is het “een raadsel” hoe paars-wit 11 op 15 haalde

Anderlecht mocht uitermate tevreden zijn met een 0-0-gelijkspelletje op het veld van Union. Dat zag ook onze analist Marc Degryse, die zich vragen stelt bij de aanpak van Riemer. “Dreyer is bezig aan een zwakke seizoensstart, maar heeft dat niet te maken met de opstelling?” Voorts heeft Union Degryse “aangenaam verrast” en genoot onze analist van Skov Olsen. “Hij is

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Loodst Evenepoel ploegmaat Magnier naar derde etappezege?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »