OVERZICHT. Zo zwaar ging het onweer tekeer in jouw provincie

Dinsdagnamiddag trok er onweer over ons land. Hevige regenbuien en felle winden veroorzaakten op bepaalde plekken heel wat schade. Een overzicht.

 

Meer krantenkoppen in België

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Evenepoel wil ploegmakker Magnier aan nieuwe zege helpen, drie renners in vroege vlucht

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die studente Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed op een weg waar hij niet mocht rijden, hoopte wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket én de familie van het slachtoffer. “Wij zijn opnieuw teleurgesteld in die man”, zegt de mama van

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »

Dan toch Landismo: Bask verliest uitgerekend in eigen regio topvijfplaats, “Als er niks meer in de tank zit, is het incasseren”

Net in de rit die in zijn geboorteplaats startte en dat zijn vaste luitenant in de aanval trok, kende Mikel Landa (34) een slechte dag. De Bask verloor meer dan drie minuten. De top vijf, waarvoor T-Rex Quick-Step al de hele Vuelta tegen zijn DNA koerst, is de top tien geworden. “Het was een pijnlijke dag voor ons”, aldus ploegleider

Lees meer »

Amerikaanse schoolschutter (14) riskeert levenslange gevangenisstraf maar ontsnapt aan doodstraf omdat hij minderjarig is

De tiener die verdacht wordt van de schietpartij in een middelbare school in Georgia, is vandaag voor het eerst verschenen voor de staatsrechtbank. De 14-jarige Colt Gray wordt aangeklaagd voor moord naar aanleiding van de schietpartij van woensdag waarbij vier mensen om het leven kwamen en negen anderen gewond raakten. Ook Grays vader, die hem naar verluidt het moordwapen cadeau

Lees meer »

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »