Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor”

Op de speelplaats van de Sint-Amandusschool in de Karel van Manderstraat staat een nieuwe bank met het welluidende opschrift: ‘Zit je met iets, praat erover! Warme William luistert…’ Op die bank zit een vriendelijke, volumineuze, blauwe beer die je uitnodigt naast hem plaats te nemen. Het is Warme William. Zijn houding nodigt uit te vertellen wat er scheelt, hij biedt zomaar een luisterend oor.

“Warme William is een initiatief van het Fonds Ga voor Geluk dat wil inzetten op het mentaal welzijn van kinderen en jongeren”, steekt Katty Rosseel, directrice van de Sint-Amandusschool, van wal. “Warme William staat dus voor iemand die aandacht heeft voor de ander. Cijfers wijzen uit dat een op vijf jongeren zich niet goed voelt in zijn of haar vel. Als je dan met een ander praat, voel je je minder eenzaam, angstig of verdrietig. Onze jongeren hebben behoefte aan samenhorigheid. Ik dank het oudercomité van de centrumscholen voor deze gulle gift die ze gedaan hebben.”

“Het oudercomité heeft diep in de geldbeugel getast, want naast de Warme William heeft het oudercomité ook nog gezorgd voor een tiental prachtige zitbanken in kunststof die op de kleuterspeelplaats worden geïnstalleerd”, pikt Veerle Notebaert, directrice van de kleuterschool Sint-Lutgardis, in. “Vooral in dit warme weer is een zitje voor de kleuters geen overbodige luxe. Mijn oprechte dank aan alle leden van het oudercomité.”

Tal van acties

“Als ouder participeren we aan het schoolgebeuren en zijn we ook betrokken bij het goed functioneren ervan”, aldus Tineke Vandevelde, bestuurslid oudercomité Centrumscholen.

“Wij organiseren eveneens acties om de school financieel te ondersteunen, de aankoop van didactisch materiaal gebeurt altijd via de school. De voorbije jaren werden er chromebooks aangekocht, banken voor de grote speelplaats, een muziekinstallatie, tafels en stoelen die vooral in de polyvalente zaal gebruikt worden, digitale borden… Met de aankoop van de Warme William kwamen we tegemoet aan de vraag van de directie en de leerkrachten van de Sint-Amandusschool. Ook de banken op de kleuterspeelplaats waren een wens van de directie en de kleuterleidsters.”

The post Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

“Jongeren gebruiken niet vaak genoeg condooms omdat ze te duur zijn”: is condoom van huismerk even veilig als dat van A-merk?

Condooms moeten gratis of goedkoper worden voor jongeren. Dat vindt Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, na een enquête over condoomgebruik. Daaruit blijkt dat veel jongeren condooms te duur vinden en er daarom soms geen gebruiken. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 wil weten of een (goedkopere) condoom van een huismerk even veilig is als een exemplaar van een duurder

Lees meer »

Nieuwkomer Andrès Deschodt amuseert zich bij VV Koekelare

Op de eerste speeldag deed VV Koekelare wat werd verwacht: winnen bij promovendus KDC Ruddervoorde: 0-3. Voor Andrès Deschodt (19) was dat het officiële debuut in een eerste elftal. De zoon van Allan, sportief manager bij tweedenationaler KM Torhout, zette bewust een stap terug.
The post Nieuwkomer Andrès Deschodt amuseert zich bij VV Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speelt de krappe arbeidsmarkt de NMBS parten nu uitbreiding treinaanbod wordt uitgesteld? “Men is naïef geweest”

De beslissing van spoorwegmaatschappij NMBS om de tweede fase van de uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen, laat bij velen een bittere nasmaak achter. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is boos en wil dat de beslissing wordt teruggedraaid. Bij de vakbonden is men niet verbaasd. Transporteconoom Thierry Vanelslander geeft toe dat het "een beetje sneu" is, maar ziet

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk

Lees meer »

Voorstel drastische verhoging toeristenbelasting zaait onrust in Italië: “Dit is paniekzaaien”

Italië kampt al jaren met overtoerisme. In Venetië, Florence en de Cinque Terre werden al maatregelen zoals entreegeld ingevoerd en nu overweegt de regering Meloni ook een aanzienlijke verhoging van de toeristenbelasting om “toeristen verantwoordelijker te maken”. Het voorstel wekt woede op bij toerismeorganisaties, die vrezen dat buitensporige verhogingen toeristen zullen afschrikken: “Laten we toeristen niet wegjagen met buitensporig hoge

Lees meer »

VRT-CEO Delaplace weert zich na pittige vragen in Vlaams Parlement over interne conflicten: “Dit is geen ziek bedrijf”

"U zit met een joekel van een probleem": VRT-CEO Frederik Delaplace werd flink aan de tand gevoeld in het Vlaams Parlement over de interne conflicten en recente ontslagen van topmanagers binnen de openbare omroep. Groen en Open VLD vroegen zelfs een audit. Maar Delaplace verdedigde zich. "Ik geloof niet dat er een algemene vertrouwenscrisis is binnen de VRT."

Lees meer »