Maand na verkiezingen kunnen ook onderhandelingen voor federale regering beginnen: Bart De Wever morgen waarschijnlijk formateur

De N-VA, Vooruit, CD&V, de MR en Les Engagés gaan proberen om samen een nieuwe federale regering te vormen. Dat staat vast nu ook Vooruit beslist heeft om de coalitie een kans te geven. Morgen trekt preformateur Bart De Wever (N-VA) opnieuw naar koning Filip. Die zal hem waarschijnlijk aanstellen als formateur. 

Meer krantenkoppen in België

Extra petanquepleinen aan Kloosterhof ingehuldigd

Aan domein Kloosterhof, dat onder andere assistentiewoningen en een dienstencentrum omvat, zijn enkele extra petanquepleinen officieel ingehuldigd. “Sinds de opening van ons dienstencentrum in 2016 hadden we twee petanquevelden”, zegt Veerle Holsbeke. “Onze club De Hofpetanquers is zodanig groot geworden dat die twee pleinen niet langer voldoende waren. De vraag naar twee extra pleinen was
The post Extra petanquepleinen

Lees meer »

Amerikaanse acteur en zanger James Darren overleden

De Amerikaanse acteur en zanger James Darren is maandag op 88-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat staat te lezen op zijn website. Volgens zijn zoon Jim Moret was hij opgenomen voor een aortaklepoperatie, maar bleek hij te zwak voor de ingreep.

Lees meer »

Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie”

Alena Bednarikova, met wortels in Slowakije, stapt in de politiek en zal bij de komende lokale verkiezingen opkomen op de lijst van Vlaams Belang Kortrijk. Dat kondigt Alena Bednarikova aan, samen met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).
The post Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie” appeared first on

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg

Sinds deze week zijn op het recyclagepark van Gullegem Rijksweg ook enkele afvalsoorten van de groene groep toegelaten. Het gaat om officiële groene restafvalzakken, PMD-zakken, papier en karton, glazen flessen en bokalen en kurk.
The post Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Om de vijf jaar roepen Romain Mussche (85) en zijn vrouw Maria Vermeersch (83) alle jarigen die in Ruiselede geboren zijn bijeen. Ditmaal was het de beurt aan de 85-jarigen, die zaterdag om 12 uur in restaurant De Nieuwe Lekkerbek hadden afgesproken.
The post 85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse schoolschutter (14) riskeert levenslange gevangenisstraf maar ontsnapt aan doodstraf omdat hij minderjarig is

De tiener die verdacht wordt van de schietpartij in een middelbare school in Georgia, is vandaag voor het eerst verschenen voor de staatsrechtbank. De 14-jarige Colt Gray wordt aangeklaagd voor moord naar aanleiding van de schietpartij van woensdag waarbij vier mensen om het leven kwamen en negen anderen gewond raakten. Ook Grays vader, die hem naar verluidt het moordwapen cadeau

Lees meer »

Een jaar na het pijnlijke verlies van viervoeter Vili, verwelkomt Kathleen Aerts nieuwe hond: “Bitterzoet gevoel”

Een jaar nadat ze met veel verdriet afscheid moesten nemen van hun geliefde hond Vili, verwelkomen Kathleen Aerts (46) en haar gezin een nieuw gezinslid: Zola. “De leegte die Vili achterliet was enorm. Maar het universum had iets moois voor ons in petto: het heeft Zola naar ons gestuurd”, schrijft Kathleen op Instagram, terwijl ze enkele schattige foto’s van hun

Lees meer »

Vlaams Belang heeft eerste schepenmandaat ooit ‘te pakken’: oud-N-VA’er in Erpe-Mere stapt over

“Dit is een statement tegen het ondemocratische cordon, want dat heeft niks met inhoud of bekwaamheid te maken.” Vlaams Belang krijgt onrechtstreeks voor het eerst een zitje in een college van burgemeester en schepenen. Dat gebeurt in Erpe-Mere, waar schepen Gerda Van Steenberge als onafhankelijke nu na 12 jaar terugkeert naar Vlaams Belang. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd ze verkozen

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »