LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Spelers warmen op, liefst 85% van HLN-lezers ziet ‘La Roja’ EK-finale halen

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. Om Pedri, Carvajal en Le Normand te vervangen kiest De la Fuente voor de verwachte namen. Deschamps zet Griezmann op de bank. De fans verzorgen alvast de sfeer in en rond de Allianz Arena. 

Meer krantenkoppen in België

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend”

Een groot straatfeest waarop iedereen welkom is. Zo wil Tordale zijn 55ste verjaardag vieren. Zonder academische zitting of andere plechtstatigheden. Op zaterdag 21 september van 14 tot 19 uur aan het hoofdgebouw in de Bruggestraat is het zover. Dan is het feesten geblazen.
The post Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

“52 leegstaande panden in vijf winkelstraten”: Vooruit Plus klaagt leegstand in Oostendse binnenstad aan

Oppositiepartij Vooruit Plus grijpt de sluiting van de bekende zaken Charcuterie Mazure en Huis Laleman aan om de leegstand in de binnenstad aan te klagen. “Momenteel staan 52 panden in slechts vijf winkelstraten leeg. Oostende kampt bovendien met een tekort aan diversiteit in het aanbod”, zeggen ondernemers Alain Delanghe en Fabrice Goffin. Volgens het Economisch Huis is de leegstand in

Lees meer »

Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk

Veel supporters genoten tijdens de fandag van de enige oefenmatch die Filou Oostende deze zomer in eigen huis baskette. Een onvolledig team blies met een stevige dertiger de Nederlandse vicekampioen Heroes Den Bosch van het terrein.
The post Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldberoemd beeldje van kunstenaar uit Roeselare wordt gevierd met versie in 24-karaats goud

Gardeco Objects, internationale uitgever van kunst- en designobjecten, viert dit jaar de verjaardag van The Visitor met een gouden jubileumeditie. Het iconische beeldje, ontworpen door Roeselarenaar Guido Deleu, wordt onthuld in een jasje van 24-karaats goud en vormt een eerbetoon aan Belgisch design, Braziliaans vakmanschap en Venetiaanse goudambacht. “Dit heeft me echt voldoening. Het is een mooie erkenning”, zegt kunstenaar

Lees meer »