LIVE SPANJE-FRANKRIJK. De la Fuente verrast niet: Navas versus Mbappé, die het even bekijkt vanop de bank

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. Om Pedri, Carvajal en Le Normand te vervangen kiest De la Fuente voor de verwachte namen. De fans verzorgen alvast de sfeer in en rond de Allianz Arena. 

Meer krantenkoppen in België

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie

De partij Groen heeft zijn kandidaten voor de provincieraadverkiezingen van 13 oktober voor het kieskanton Brugge voorgesteld. Lijsttrekker is het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck. Groen ijvert onder meer voor bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie.
The post Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Audi Brussels blijft maandag dicht en personeel wordt niet meer betaald: misnoegde werknemers verzamelen aan fabriek

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”
The post Vrouw (62)

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »