Zestien vissers betrapt tijdens grote controleactie van 250 kilometer waterlopen: “Voornamelijk vissen met meer hengels”

Tijdens een grote controleactie van ongeveer 250 kilometer aan waterlopen werden afgelopen vrijdag zestien vissers betrapt op overtredingen in de Westhoek. Aan de grote controleactie namen naast inspecteurs van Agentschap Natuur en Bos ook zeven politiezones deel en werd een drone en politiehond ingezet. “De meeste overtredingen gaan over het vissen met meer dan twee hengels en meer vissen hebben dan wettelijk toegelaten”, zegt Jeroen Denaeghel van het Agentschap Natuur en Bos.

Zowat elk jaar houdt de Natuurinspectie in West-Vlaanderen een grote gecoördineerde handhavingsactie op het naleven van de regels door vissers in de Westhoek. Die actie loopt intussen al een aantal jaar en werd steeds meer uitgebreid. “Dit jaar namen zeven lokale politiezones deel aan de actie, die de naam Iron Fish krijgt”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Polder, die dit jaar de gastheer voor de actie was. “Daarnaast namen ook politiezones Arro Ieper, Spoorkin, Westkust, Oostende, Middelkerke en Bredene/De Haan deel. Politiezone Polder zorgde voor de bijstand van een drone-team en deed de administratieve ondersteuning, vanuit Bredene/De Haan kwam ook een politiehond.”

Zestien vissers betrapt

In totaal werd vrijdag zo’n 250 kilometer aan waterlopen gecontroleerd, waar vaak gevist wordt. Het merendeel in en rond de IJzer en het IJzerbekken. “Er werd tijdens deze actie gecontroleerd op verboden vistuigen, de geldigheid van visverloven, het hebben van ongeoorloofde hoeveelheden vis, dode of levende, en het bezit van verdovende middelen. Er werden 139 personen langs de oevers aan een controle onderworpen. Dat aantal was minder dan aanvankelijk gedacht. Het EK voetbal en het onstabiele weer zorgde er wellicht voor dat er minder vissers actief waren. Zestien vissers werden betrapt op een overtreding, waarvan een verslag van vaststelling werd opgemaakt. Zij zullen de komende maanden een bestuurlijke geldboete krijgen. Deze overtredingen gaan voornamelijk het vissen met meer dan twee hengels, vissen zonder geldig visverlof en meer vissen in het bezit hebben dan wettelijk toegelaten.”

Daarnaast werden er ook zes vaststellingen voor het bezit van drugs gedaan en werden twee verkeersinbreuken vastgesteld. (JH)

The post Zestien vissers betrapt tijdens grote controleactie van 250 kilometer waterlopen: “Voornamelijk vissen met meer hengels” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pélicot (71) ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Personeel Brouwerij De Brabandere verrast zaakvoerder met ludieke actie: “Hier werken is een passie”

Brouwerij De Brabandere viert op 5 september haar 130-jarig bestaan, dus een cadeautje voor de familie De Brabandere was volgens het personeel wel op zijn plaats. Als alternatief voor het traditionele kaartje of een bos bloemen, kozen ze echter voor bedankingsaffiches in bushokjes, op ronde punten en andere drukbezette plaatsen waar zaakvoerder Albert De Brabandere langskomt.
The post Personeel

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: vakbonden blokkeren toegang, directie zet werknemers zonder loon thuis

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. De actie komt nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou blijven totdat de arbeiders ermee instemden om

Lees meer »

Dealergroep Traxxion en multimerkengroep Decaigny herschikken hun garageactiviteiten: “Win-win voor onze teams en klanten”

Garage Decaigny Tielt heroriënteert zich en vertrekt eind september uit de huidige locatie in de Lammersakker in Tielt. Peter Verhelst en Stéphanie Van Ryckeghem van TRAXXION Tielt nemen zowel het gebouw als de medewerkers over en verhuizen uit de Szamotulystraat. De huidige activiteiten van Garage Decaigny en hun leasebedrijf Flexlease worden verdergezet in Izegem en Ardooie. “Dit is een win-win

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »