De adelaarsblik van jazzsaxofonist Chris Potter

17:16 De Amerikaanse saxofonist Chris Potter is de gangmaker van het sterensemble op Gent Jazz. Met onder meer zijn ex-studiegenoot Brad Mehldau stelt hij ‘Eagle’s Point’ voor, een lust voor de jazzliefhebb… 

Meer krantenkoppen in België

Fanfare De Zwaan en Harmonie De Burgersgilde concerteren: “Dubbelconcert om tien jaar oc De Schouw te vieren”

Naar aanleiding van het feestjaar tien jaar oc De Schouw, organiseert de cultuurraad van Lichtervelde samen met Fanfare De Zwaan en Harmonie De Burgersgilde ‘Concert X’ op zaterdag 12 oktober. “Beide muziekkorpsen waren onmiddellijk bereid hieraan mee te werken”, aldus de organisatoren.
The post Fanfare De Zwaan en Harmonie De Burgersgilde concerteren: “Dubbelconcert om tien jaar oc De Schouw

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT

Na de succesvolle editie van LandMarck Leeft! eind mei, organiseert LandMarck nu een najaarsevenement voor de Kortrijkzaan op zondag 20 oktober. MARCKT wordt een dag waarop de volledige site in marktsfeer wordt ondergedompeld en daarvoor zoekt de organisatie nog deelnemers.
The post LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

Tientallen VRT-werknemers pikken ontslag van hun nethoofd niet in vlammende open brief

De vulkaan bij de VRT blijft borrelen. Tientallen werknemers bereiden een vlammende open brief voor waarin het ontslag van Lotte Vermeir, netmanager van VRT 1 en VRT Canvas, zwaar wordt gehekeld. “Een zwarte dag voor de VRT”, luidt het, nadat Vermeir door VRT-baas Frederik Delaplace werd ontslagen. Ook directeur content Ricus Jansegers moest opstappen. Volgens velen bij de openbare omroep

Lees meer »

Ouders van Joyce en Wim oog in oog met bestuurder die dronken hun kinderen doodreed: “Je vergeven zal ik nooit kunnen”

“Hij heeft misschien wel spijt en heeft het niet expres gedaan, maar hij blijft verantwoordelijk voor de dood van mijn kinderen.” De vader van de overleden Joyce Van Roosbroeck (36) richtte zich dinsdag tot de bestuurder die zwaar onder invloed en met overdreven snelheid zijn dochter en zijn schoonzoon doodreed. Louis W. (36) staarde tijdens zijn proces de hele tijd

Lees meer »