Vrachtwagen eindigt in gracht aan afrit E40 in Nieuwpoort, chauffeur naar ziekenhuis overgebracht

Aan de afrit van de E40 in Ramskapelle bij Nieuwpoort gebeurde er dinsdagmiddag rond 15.10 uur een verkeersongeval met een vrachtwagen. In het regenweer slipte een vrachtwagen ter hoogte van de afrit. De cabine van de truck kwam in de gracht terecht, terwijl de lege oplegger over de afrit eindigde. “De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht”, meldt de federale wegpolitie.

Het ongeval gebeurde rond 15.10 uur. Een vrachtwagen met een grote lege oplegger reed in de richting van het binnenland toen de chauffeur het gevaarte plots voelde slippen. De oorzaak is niet duidelijk maar het was op dat moment wel aan het regenen, nadat een eerste onweerszone voorbij trok. De vrachtwagen ging dwars over de weg staan waarna de cabine in de gracht eindigde.

Niet in levensgevaar

Na het ongeval werden de hulpdiensten opgeroepen. Een ziekenwagen, MUG-team, de wegpolitie en de brandweer snelden ter plaatse. De brandweer werd opgeroepen om de trucker uit zijn cabine te bevrijden. “Bij aankomst van de brandweer kon de trucker snel uit zijn cabine worden gehaald”, zegt Jana Verdegem van de federale politie. “Het gaat om een Belgische trucker. Hij raakte gewond bij het ongeval en werd naar het ziekenhuis gebracht. De man verkeert niet in levensgevaar.”

Verkeershinder

Door het ongeval was de afrit van Nieuwpoort in Ramskapelle volledig versperd. Ook een deel van de pechstrook was ingenomen door de hulpdiensten. Het duurde een tijdje eer de vrachtwagen getakeld kon en de afrit weer vrijgegeven was. (JH)

The post Vrachtwagen eindigt in gracht aan afrit E40 in Nieuwpoort, chauffeur naar ziekenhuis overgebracht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

Vier doden en dertig gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker vier mensen om het leven gebracht en ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow

Lees meer »

Oog in oog met haar monster op proces: vrouw (72) “gedrogeerd door haar man zodat 50 onbekenden haar konden verkrachten terwijl ze bewusteloos was”

In het Zuid-Franse Avignon gaat vandaag het proces van start tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisele P., heeft laten verkrachten door onbekenden. Hij drogeerde haar en nodigde onbekenden uit haar in hun huis te verkrachten. Er zijn vijftig andere verdachten. Gisele P. wou geen gebruik maken van haar recht op anonimiteit.

Lees meer »