VN: ‘Aanval op kinderziekenhuis in Kiev was wellicht Russische voltreffer’

16:15 Het dodental van de Russische raketaanvallen op Oekraïense steden maandag is opgelopen tot 38. Daarbij werd ook het Okhmadyt-kinderziekenhuis in Kiev geraakt. Volgens het hoofd van de VN-missie voor h… 

Meer krantenkoppen in België

De partyzomer, donkere melancholie en vaste adresjes van Erik Van Looy: “Hij komt altijd vóór de avondshift eten”

Erik Van Looy (62) weet wat een partyzomer op Pukkelpop of Ibiza is, maar voelt zich bovenal thuis in zijn eerder bescheiden woning in Deurne, zoals we konden zien in ‘Komen eten’. Zijn dagelijkse routine, de volkse buurt en het kalfslapje bij de Italiaan om de hoek zorgen voor rust in het soms zwaarmoedige hoofd van de presentator, die écht

Lees meer »

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »

Emotionele dag in Duitsland: Luke Littler en Peter Wright barsten (elk om andere reden) in tranen uit op het podium’

Het was een emotionele zondag op het German Darts Championship, deel uitmakend van de Euro Tour. Peter Wright (54) pakte éindelijk zijn eerste titel van het seizoen en was eerder op de dag al in tranen uitgebarsten. Hetzelfde deed zijn tegenstander Luke Littler (17), maar dan om een heel andere reden. Zijn beste vriend had immers net zijn vader verloren.

Lees meer »

Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had ik niet verwacht”

Aili Deweerd (17), Emma Foulon (25) en Laetitia Lavens (26) maakten er zaterdagavond een spannende verkiezingsstrijd van in De Kapucinne in Menen. Uiteindelijk was het Aili die aan het langste eind trok. Zij kroonde zich tot de tweede Wieltjesambassadeur van de stad. “Hoop anderen te inspireren.”
The post Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had

Lees meer »

Op de Mercator met ex-directeur scholengroep Stroom Chris Vandecasteele: “Ik ben 60 jaar, maar wil nog lang niet op pensioen”

De start van het schooljaar verliep wat anders voor gewezen algemeen directeur Chris Vandecasteele van scholengroep Stroom. Na een hectische tien jaar neemt hij even tijd voor zichzelf maar blijft het onderwijs trouw. “Ik heb een hele grote band met Oostende want ik was hier in mijn jeugd en bijna hele loopbaan actief”, zegt de gewezen topman van het GO!

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Arsenal krijgt bod van 35 miljoen voor Trossard, maar stelt dat hij niet te koop is – Feyenoord zet laatste keer in op Skov Olsen

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden. Bij HLN zit u daarvoor nog steeds op de eerste rij.

Lees meer »

“De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”: is regeringshervorming van Zelensky een wanhoopspoging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »