Strandredders gebruiken voortaan app om vlotter te communiceren met elkaar 

Aan de kust is een app voorgesteld waarmee de strandredders vlotter met elkaar kunnen communiceren. Als een redderspost bijvoorbeeld melding krijgt van een verloren gelopen kind, wordt via de app meteen een waarschuwing gestuurd naar de andere posten in de buurt om mee te helpen uitkijken, samen met een omschrijving en eventueel zelfs een foto van het kind. 

Meer krantenkoppen in België

Botenhelling in gebruik genomen in Roesbrugge, jaagpad alleen voor wandelaars

Zaterdagnamiddag werd in Roesbrugge de botenhelling of slipway op de IJzer officieel in gebruik genomen. De brandweer van Zuid-IJzer gaf er, onder leiding van postoverste luitenant Daan Vandenbussche, een demonstratie door hun boot te water te laten. Volgens burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher (CD&V) wordt het jaagpad langs de IJzer binnen enkele weken aangepakt. Maar voorlopig zal dat alleen voor

Lees meer »

Expertise- en ontmoetingscentrum ‘House of Manufacturing’ geopend: “Samenbrengen van spelers is de succesformule”

POM West-Vlaanderen opende 5 september samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris het expertise- en ontmoetingscentrum House of Manufacturing aan de Graaf Karel de Goedelaan. Deze site biedt bedrijven in de maakindustrie inspiratie en ondersteuning op maat voor de integratie van slimme technologieën, huisvest onder meer het industriële labo van Sirris en 6.500 m² aan moderne opleidingsruimtes in het Technicum

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »

Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum

Het Da Vinci Atheneum startte het nieuwe schooljaar met enkele opvallende veranderingen. Smartphones zijn voortaan verboden op het schoolterrein en de leerlingen worden aangemoedigd om herbruikbare flessen te gebruiken, die ze kunnen vullen aan de nieuwe watertap van Brita.
The post Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bondscoach junioren Serge Pauwels kijkt uit naar EK in eigen land

Serge Pauwels (40) kijkt als bondscoach van de Belgische junioren uit naar het komende EK en WK wielrennen. Met Bredenaar Corneel Vanslembrouck neemt hij zelfs een streekgenoot mee naar de Europese titelstrijd in Limburg.
The post Bondscoach junioren Serge Pauwels kijkt uit naar EK in eigen land appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »