Drie jaar na overstromingen in Wallonië houdt River Cleanup laatste schoonmaakactie

Vrijwilligers van de ngo River Cleanup houden op 13 juli in Tilff, een deelgemeente van Esneux, een laatste schoonmaakdag, drie jaar na de overstromingen van 2021. Dat kondigt de organisatie dinsdag aan.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse auto met bloedsporen aangetroffen in Zichen: politie zoekt inzittende(n)

De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst zocht zondagavond naar een of meerdere inzittenden van een achtergelaten auto in de Roosburchtstraat in Zichen. Op de achtergelaten veldweg nabij de Waalse grens en niet ver van Nederland werd de bewuste auto rond 19 uur aangetroffen. De wagen met Nederlandse nummerplaat lag in de gracht, maar van de bestuurder en mogelijke passagiers

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

Van Aert in vervloekt 2024 al voor tiende keer tegen grond: van Benidorm over Dwars door Vlaanderen, Tour en Spelen nu Vuelta

Voor Wout van Aert lijkt 2024 wel vervloekt. Een wielerjaar waarin hij te veel moest incasseren. Onze landgenoot kende al heel wat pech, en moet na een nieuwe valpartij dus ook een kruis maken over het vervolg van zijn Vuelta. Een rotjaar zet zich voort… De Kempenaar was dit seizoen al tien keer betrokken bij grote en kleine valpartijen.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Van ‘de grootste duiventil’ tot ‘de terugkeer van De Kampioenen’: dit was de zomermercato door de ogen van onze voetbalredactie

De laatste contracten zijn getekend, de foto’s zijn genomen en de aankondigingen zijn gebeurd. De Belgische zomermercato zit er definitief op, done deal! Waar stond de jackpot? Welk land verovert onze competitie? En wie is het ‘lievelingetje’ van de trainer? De voetbalredactie van HLN zorgt voor een eigenzinnig transferoverzicht.

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd

Twee oude knuppelpaden in het Hoornwerkpark in Ieper kregen een make-over. De paden vormen een zachte verbinding tussen het centrum van Ieper en de omgeving van Camping Jeugdstadion en waren in slechte staat.
The post Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kelly Detavernier trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt

De Kortrijkse schepen en onderneemster Kelly Detavernier (45) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en enkel nuttige investeringen”, stelt Detavernier. De lijst van N-VA bestaat verder uit een

Lees meer »

Sam Calmeyn maakt overstap naar #Team8980: “Conclusies trekken als je niet meer op dezelfde golflengte zit”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober staat Sam Calmeyn op de negende plaats bij #Team 8980. Zes jaar geleden begon zijn politieke loopbaan nog bij N-VA. Door onenigheid met de partijtop zetelt hij sinds enkele maanden als onafhankelijke in de gemeenteraad.
The post Sam Calmeyn maakt overstap naar #Team8980: “Conclusies trekken als je niet meer op dezelfde golflengte

Lees meer »

Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren?

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »