Code oranje voor onweer met veel regen, hagel en rukwinden: “Het lijkt erop dat er zich een supercell aan het ontwikkelen is”

In de late namiddag en avond trekt een zware regen- en onweerszone van zuidwest naar noordoost. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722 was al geactiveerd. Volg alle updates hieronder in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oostendse kandidaat-burgemeesters John Crombez en Bart Tommelein in debat bij VTM NIEUWS: “Bestuur weet niet wat er speelt bij de bevolking”

John Crombez (Vooruit) en Bart Tommelein (Open Vld) zijn zondagmiddag in debat gegaan in de studio van VTM NIEUWS. De kandidaat-burgemeesters van Oostende namen het opnieuw tegen elkaar op, na een eerste debat afgelopen vrijdag. Ze discussieerden over de zone 30 en het onveiligheidsgevoel in de stad. “Crombez doet alsof Oostende een ‘hellhole’ is waar mensen bang moeten zijn om

Lees meer »

Ferm Langemark viert honderdste verjaardag

De Langemarkse afdeling van Ferm bestaat honderd jaar en dat vierde de vereniging op zondag 1 september in OC ‘t Madointje in Madonna. “Wij bieden een ruime en variërende agenda met onder andere kooklessen, activiteiten voor jong en oud, sportactiviteiten, mode voor bewuste dames, activiteiten voor en met kinderen, uitstappen, allerhande crea en nog veel
The post Ferm Langemark

Lees meer »

Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

De kinderen in het kleuter- en lager onderwijs vatten het nieuwe schooljaar in de Zevekootse Driespan aan. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, dankzij een mooie caravan op de speelplaats van de basisschool. De caravan werd ingehuldigd volgens het motto ‘in mijn caravan, ben ik superman’, jawel, naar een liedje van Will Tura.
The post Nieuwe caravan in Zevekootse Driespan

Lees meer »

Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele

Volley Team Damme en Radio Omroep Sijsele (ROS) organiseren opnieuw ‘Siesele 4t Kermis’ van 13 tot en met 22 september. Verwacht je onder meer aan muzikale animatie en een politiek debat op ROS. Naar jaarlijkse traditie heeft op 8 september ook de Remember Volley Day Nathalie Depickere plaats.
The post Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele appeared

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Wie heeft Benoît Desmedt gezien?

Op dinsdag 3 september 2024 omstreeks 10.30 uur, werd de 57-jarige DESMEDT voor het laatst gezien in Neerwaasten – deelgemeente Komen-Waasten. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Benoît Desmedt gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen Zilverberschool nemen buitenklas in gebruik

Net voor de start van het nieuwe schooljaar mochten enkele leerlingen van de Zilverbergschool, samen met schepen en oud-leerling Stefaan Van Coillie, het lintje doorknippen van hun nieuwe buitenklas. Die kwam tot stand dankzij de talrijke acties van het oudercomité. “Maar het zijn vooral de ouders die deelnemen aan onze acties die dit mogelijk maken.”
The post Leerlingen Zilverberschool

Lees meer »

Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren

Op zondag 8 september vindt de 36ste editie plaats van het grootste culturele ééndagsevenement in Vlaanderen: Open Monumentendag. Wie de uitzonderlijke rondleidingen in het eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in juni gemist heeft, krijgt komende zondag van 10 tot 17 uur een nieuwe kans.
The post Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federale onderhandelaars maken doorstart: Prévot om 10u15 op audiëntie bij koning – Vlaams formateur Diependaele start met eerste gesprekken over ‘landingsnota’

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »