Jari (27) sterft bij ongeval met buggy tijdens teambuilding in Heuvelland: “We zijn verslagen, dit is een grote klap voor ons”

De 27-jarige Jari Vaneeckhoute is vorige zaterdag overleden aan de gevolgen van een tragisch ongeval dat vrijdagnamiddag plaatsvond op een teambuildingdag met zijn collega’s in Heuvelland vlak bij de grens tussen Westouter en het Franse Boeschepe. De jongeman werd uit een buggy geslingerd, is nog ter plaatse gereanimeerd en naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht waar hij overleden is.

Jari Vaneeckhoute is op 7 februari 1997 in Kortrijk geboren als zoon van Philip Vaneeckhoute en Ann Herman die in Rollegem-Kapelle wonen. Hij groeide op in Heule en woonde nu met zijn vriendin Jemme Samyn in Bellegem. Hij studeerde aan het VTI in Gullegem en Izegem. Hij heeft onder meer bij het interieurbedrijf Pia Manu in Ingelmunster gewerkt en bij het meubelbedrijf Planofurn in Waregem. Hij is ook een tijdje zelfstandig schrijnwerker geweest in Rollegem. Sinds twee jaar had hij zijn draai gevonden als ploegchef bij de firma Desmyter, gevestigd in het bedrijvenpark Krommebeek in Beveren-Roeselare. Het bedrijf is gespecialiseerd in houtskeletbouw.

Zwaar ongeval

“Bij wijze van teambuilding maakten we een rondrit met twee buggy’s door Heuvelland”, zegt bedrijfsleider Maarten Desmyter. “We waren met elf personen. Op zeker ogenblik is het misgelopen met de eerste buggy die plots kantelde. Jari werd eruit geslingerd. Ik zat in de tweede buggy en zag het gebeuren. Er waren ook enkele lichtgewonden. We waren uiteraard allemaal totaal verslagen. Maandag hebben wij op het bedrijf samengezeten om deze slag te verwerken. Er is ook verder psychosociale hulpverlening indien nodig.”

Jari werd nog ter plaatse gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Ieper overgebracht. “Zijn hart kon nog op gang worden gebracht, maar zijn hersenen waren geraakt”, zegt zijn vader Philip. “Jari werd nog naar het ziekenhuis overgebracht en daar is hij zaterdag door de dokters officieel als overleden verklaard.”

Jari Vaneeckhoute groeide op in de Kortrijksestraat in Heule. Hij heeft een broer en twee zussen. Hij woonde in Bellegem in het huis van zijn grootmoeder Beatrice Vaneeckhoute-Vermeulen die nu op een flat in Heule-centrum woont. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 12 juli om 14 uur in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk.

The post Jari (27) sterft bij ongeval met buggy tijdens teambuilding in Heuvelland: “We zijn verslagen, dit is een grote klap voor ons” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tractor verliest lading slib in centrum Woumen

De brandweer van Diksmuide heeft vanmorgen slib geruimd in het centrum van Woumen, op de Woumenweg. Iets over 7 uur maakte de bestuurder van een tractor met kar een remmanoeuvre omdat hij de werflichten bij werken niet gezien had. Omdat hij vol op de remmen ging staan, schoot de afsluitklep van de kar open waardoor het slib over een afstand

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Lijsttrekkers over economische toekomst van Ieper: “Maak van binnenstad een verkeersluwe zone”

Emmily Talpe (Team Ieper) en Philip Bolle (Vooruit) gaan akkoord dat Ieper meer bedrijvenzones nodig heeft, maar daar stopt de eensgezindheid. Terwijl Bolle de leegstand in de binnenstad wil aanpakken met ingrijpende maatregelen, wil Talpe op hetzelfde elan doorgaan. Sam Vancayseele (Groen) en Nancy Six (Vlaams Belang) zijn dan weer elkaars tegenpolen.
The post Lijsttrekkers over economische toekomst van

Lees meer »

Arts voor strafrechter nadat Luana (11) overlijdt: “Vijf dagen lang schreeuwden we om hulp, maar die werd ons geweigerd”

Luana (11) overleed in november 2019 totaal onverwacht nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen. Vijf dagen lang trokken haar ouders aan de alarmbel terwijl ze zagen hoe hun dochtertje achteruitging. “Maar alles wat de ouders aankaartten bij de arts en de verpleging viel in dovemansoren.” Volgens het parket had de kinderarts een verkeerde diagnose gesteld, waardoor hij nu een

Lees meer »