OPROEP. Haalde jij je motorrijbewijs om de (Antwerpse) files te vermijden?

Steeds meer mensen rijden met de motor. Niet alleen voor het plezier, maar steeds vaker om de files naar het werk te vermijden. Heb jij (recent) je motorrijbewijs gehaald om je het beu was in de file te staan?

 

Meer krantenkoppen in België

Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is nu al zo weinig groen in Tielt”

Er komt een (kleine) nieuwe verkaveling met 23 woningen in het groene binnengebied tussen de Grote Hulststraat en de Stoktmolenstraat in Tielt. De omgevingsvergunningsaanvraag daarvoor werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad, al had An Vanden Bussche van oppositiepartij Groen daar bedenkingen bij.
The post Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

Dirigent Florian Logghe kijkt uit naar Blaasfiësta: “Deel uitmaken van de Ypriana-magie is uniek”

De vijf orkesten van Ypriana brengt op zaterdag 8 september festivalvibes naar het Hamiltonpark met de tweede editie van Blaasfiësta. Florian Logghe dirigeert niet alleen zijn slagwerkgroep Y-Percussion, hij speelt ook mee met de harmonie op trombone, het instrument waarin hij zich nu nog meer zal specialiseren aan het Conservatorium, naast zijn job als ingenieur.
The post Dirigent Florian

Lees meer »

Zes lichtgewonden bij botsing tussen twee trams in Brussel

Zes mensen zijn donderdagochtend lichtgewond geraakt nadat twee trams op elkaar botsten op de Tervurenlaan in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft MIVB-woordvoerster Cindy Arents gezegd. Het ongeval deed zich voor rond 7.30 uur, ter hoogte van de halte Madoux. De precieze omstandigheden van het incident worden nog onderzocht.

Lees meer »

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »

N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar N-VA heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober helemaal rond. Met in extremis enkele verschuivingen op de tabel en een aantal bijkomende kandidaten. Ook het programma ligt intussen vast. Met als slogan ‘Thuis in Torhout’.
The post N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Iedereen moet veilig naar school en de uitgaansbuurt kunnen”: PZ Vlas kondigt sterk verhoogde aanwezigheid in stationsomgeving aan

Woensdag heeft Politiezone Vlas aangekondigd dat het zijn aanwezigheid aan het station in Kortrijk meteen sterk opschroeft. Onder meer een mobiele commandopost moet de veiligheid in de zone, die de afgelopen maanden vaak een hotspot voor grenscriminaliteit was, waarborgen. “Iedereen moet zich weer veilig voelen”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post “Iedereen moet veilig naar school en de

Lees meer »

Riemer: “Natuurlijk zag ik een duw van Zanka, maar is dat ook een penalty?” – Pocognoli: “Panenka slechte beslissing”

Een penaltyfase zindert na in de Brusselse derby. 0-0 waar vooral Anderlecht héél blij mee mag zijn. “We moeten er stil bij staan dat het beter moet”, aldus een eerlijke Mario Stroeykens na de partij. Bij Union-coach Sébastien Pocognoli een heel ander verhaal, natuurlijk. Hij was wél tevreden met het spel, maar niet met het resultaat.

Lees meer »

Amerikaanse acteur en zanger James Darren overleden

De Amerikaanse acteur en zanger James Darren is maandag op 88-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat staat te lezen op zijn website. Volgens zijn zoon Jim Moret was hij opgenomen voor een aortaklepoperatie, maar bleek hij te zwak voor de ingreep.

Lees meer »

Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie

De partij Groen heeft zijn kandidaten voor de provincieraadverkiezingen van 13 oktober voor het kieskanton Brugge voorgesteld. Lijsttrekker is het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck. Groen ijvert onder meer voor bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie.
The post Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie appeared first on KW.be.

Lees meer »